Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στο Norman Atlantic οι πραγματογνώμονες - Καθυστερεί ο έλεγχος για τυχόν πτώματα στο πλοίο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Στο Norman Atlantic οι πραγματογνώμονες - Καθυστερεί ο έλεγχος για τυχόν πτώματα στο πλοίο

Πραγματογνώμονες ανέβηκαν το Σάββατο στο Norman Atlantic, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο Μπρίντιζι, μαζί με τις ιταλικές εισαγγελικές Αρχές.


Στο πλοίο υπάρχουν ακόμη εστίες πυρκαγιάς και δεν αποκλείται να χρειαστούν ημέρες μέχρι να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν σοροί.


Στην Ιταλία βρίσκονται οι συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων του «Norman Atlantic» που, με τη βοήθεια εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, έχουν έρθει σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.


Αργότερα είναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το Norman Atlantic, το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς φυσικά να μπορέσουν να ανέβουν.


Οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές μπήκαν και πάλι στο πλοίο. Αν εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, θα μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν, μέσα σε αυτό, νεκροί μετανάστες ή οδηγοί φορτηγών.


Υπάρχουν, όμως, ακόμη εστίες πυρκαγιάς και ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι δήλωσε ότι «για να μπορέσει να ανοίξει το γκαράζ του Norman μπορεί να χρειασθούν ακόμη και αρκετές ημέρες».


Στο μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα στο Μπρίντιζι και επιτροπή ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0