Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ένα γρήγορο κούρεμα χρέους συμφέρει όλους, καταλήγει και η γερμανική Die Zeit

Αρχική | Οικονομία | Ένα γρήγορο κούρεμα χρέους συμφέρει όλους, καταλήγει και η γερμανική Die Zeit

Μεταστροφής συνέχεια για το γερμανικό Τύπο που έχει ανοίξει πλέον το θέμα απομείωσης του ελληνικού χρέους, μετά το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. "Ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους", εκτιμά η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, επισημαίνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει διάσημους υποστηρικτές και στη Γερμανία.

Στη διαδικτυακή της έκδοση η Die Zeit γράφει ότι "και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους. Και αυτό συνεπάγεται απώλεια δισεκατομμυρίων για τους Γερμανούς φορολογούμενους".

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το αίτημα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν υποστηρίζεται πλέον μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Τσίπρας έχει διάσημους υποστηρικτές, μάλιστα και στη Γερμανία. Αυτές τις ημέρες του Ιανουαρίου δημιουργούνται ασυνήθιστες συμμαχίες" σημειώνει ο αρθρογράφος και επικαλείται τις τοποθετήσεις του επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν και του Μαρσέλ Φράτσερ, επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), οι οποίοι τάχθηκαν τις προηγούμενες μέρες υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Καταλήγοντας ότι "ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους", στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι "τα φθηνά δάνεια δεν αποτελούν διαρκή λύση" και επισημαίνεται ότι αν τα επιτόκια αυξηθούν, η ελληνική οικονομία θα απειληθεί σοβαρά.

«Ειδικοί επιμένουν σε νέα απομείωση του χρέους και επειδή η αβεβαιότητα θα μπορούσε να ακινητοποιήσει για χρόνια την Ελλάδα. (…) Το κούρεμα θα μπορούσε να τερματίσει αυτή τη δυσχερή διαδικασία», σημειώνει η Zeit.

Αποστολή: Δημήτρης Κεφαλίδης, Γερμανία

Η Αυγή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0