Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ξεκάθαρα μηνύματα Τσίπρα σε Τουρκία και ΟΗΕ από τη Βουλή

Αρχική | Κύπρος | Ξεκάθαρα μηνύματα Τσίπρα σε Τουρκία και ΟΗΕ από τη Βουλή

Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις περιελάμβανε η Προσφώνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ενώπιον της ειδικής συνεδρίας της Ολομέλειας.  Άρρηκτοι οι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου που αποκτούν νέα δυναμική ανέφερε στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.


Ο Αλέξης Τσίπρας αφού έκανε λόγο για πρόβλημα εισβολής και κατοχής τόνισε ότι η λύση του κυπριακού αποτελεί άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολίτικης.


Κάλεσε την Άγκυρα να τερματίσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ κάνοντας μνεία στις κινήσεις καλής θέλησης του Πρόεδρου Αναστασιάδη. Παράλληλα κάλεσε τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντε και τον ΓΓ του ΟΗΕ να συμβάλουν στον τερματισμό αυτών των προκλήσεων και στην απομάκρυνση του Μπαρμπαρός.


Αξιοσημείωτη είναι και η υπόδειξη του ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί καμιά μορφή διεθνούς διάσκεψης για λύση του κυπριακού που θα αγνοεί την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού λαού για την αταλάντευτη στήριξη της Ελλάδας στο μακροχρόνιο όπως είπε αγώνα για δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας.


Η αδιάλειπτη αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου, αντανακλάται στην καρποφόρα συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και επίπεδα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενισχυθεί επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.


Ο κύριος Ομήρου αναφέρθηκε στην κυνικότητα που βιώνουν από πρώτο χέρι Ελλάδα και Κύπρος, όντας στόχοι των αυξανόμενων Τουρκικών προκλήσεων.


Δεν υπάρχουν είπε περιθώρια επανάπαυσης και εφησυχασμού, οι συνθήκες επιβάλλουν τόνισε, επαγρύπνηση.


Ο Γιαννάκης Ομήρου διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι στον αγώνα κατά της στείρας λιτότητας που αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι μόνες.


Οι δύο χώρες σημείωσε θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, συμβάλλοντας ως ισότιμοι εταίροι στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που διχάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Έξω από τη Βουλή ομάδα πολιτών που αντιτίθενται στις εκποιήσεις, πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο οποίος αντιστέκεται μέχρι στιγμής στις πολιτικές λιτότητας.

SigmaLive.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0