Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Την Τρίτη θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Συνεχείς ήταν από το μεσημέρι της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του ονόματος του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν - και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκλογές έγιναν και η κυβέρνηση άλλαξε ακριβώς επειδή δεν εξελέγη Πρόεδρος τον περασμένο Δεκέμβριο.


«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά» το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κλείσει ακόμα» το όνομα.


Ωστόσο πληροφορίες ήθελαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει το όνομα του κυβερνητικού υποψηφίου μέχρι τις 9 μ.μ., την ώρα δηλαδή των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών.


Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου διέβη, ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε μια συνάντηση που μαρτυρά ότι ο χρόνος «πύκνωσε» δραματικά για το θέμα της εκλογής Προέδρου.


«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά. Δεν έχει κλείσει, γι' αυτό και μεις δεν θέλουμε να δίνουμε και διαρροές για να μην εκτίθενται πρόσωπα και να μην εκθέσουμε και δημοσιογράφους» είχε δηλώσει εξάλλου ο Γ. Σακελλαρίδης, ερωτηθείς σχετικά.


Όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότερη επιλογή είναι αυτή του κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατά κλειστά τα χαρτιά της καθώς στην Κουμουνδούρου υπήρχαν πολλές ενστάσεις για μια επιλογή ενός προσώπου προερχόμενου από τον χώρο των λεγόμενων «μνημονιακών» κομμάτων.


Εξάλλου το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέματα την αποτίμηση των έως τώρα διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, τις θέσεις της κυβέρνησης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogkroup και η περαιτέρω κυβερνητική τακτική.


Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.


Στην περίπτωση που τελικά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο έλληνας Επίτροπος, τότε αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία στην απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 180 ψήφοι.


ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0