Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Μίκη Θεοδωράκη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Μίκη Θεοδωράκη

Ο μουσικοσυνθέτης ζητά από την κυβέρνηση να πει «όχι» στο "nein" του Σόιμπλε

 

 

 

 

Στις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σε άρθρο του κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων και να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα "όχι" στο "nein" του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Bόλφγκανγκ Σόιμπλε».


Στο άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης παρομοίασε την κυβέρνηση με «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί». Μετά την απόφαση της Παρασκευής στο Eurogroup ο κ. Θεοδωράκης ζητά από την κυβέρνηση να «οχυρωθεί στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφεί αποφασιστικά στον λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς - πολύ κακώς - τον αγνοούν επιδεικτικά».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, «για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

«Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί, αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει», αναφέρει, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα και συνεχίζει: «Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας», καταλήγει ο μουσικοσυνθέτης, ενώ αναδημοσιεύει ως υστερόγραφο τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ενάντια στη συμφωνία της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Θεοδωράκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του.

Athens Voice





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0