Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

#Mikis_Sakis για νέο «εμφύλιο» - Του Σπύρου Σεραφείμ

Αρχική | Απόψεις | #Mikis_Sakis για νέο «εμφύλιο» - Του Σπύρου Σεραφείμ

Ο Ρουβάς θα ερμηνεύσει (και) Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Ελύτη. Άξιος εστί; Το twitter, για παράδειγμα, έχει άλλη άποψη κι άρχισε το τρολάρισμα στον Σάκη.


Λίγα λόγια για το έργο...


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Ρουβάς θα ερμηνεύσει πέντε εμβληματικές συνθέσεις («Ένα το χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης, ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου») από το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτά θα λάβουν χώρα στη συναυλία «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη.

Η πρόταση έγινε στον Σάκη, ο ίδιος την απεδέχθη «...Η ερμηνεία του "Αξιον Εστί" είναι ένας σταθμός για τη μουσική μου πορεία, μια μουσική πρόκληση που με συνεπαίρνει και με εξελίσσει». Την ίδια ώρα ξεκινούσε το άγριο κράξιμο σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - με αποκορύφωμα το twitter. Στο hashtag #Mikis_Sakis -ανάμεσα στα κορυφαία trends της Δευτέρας 20 Απριλίου- θα δείτε και κάποια tweets που θα σας φέρουν γέλιο μέχρι δακρύων. Προφανώς και υπάρχει κακία που ξεχειλίζει, αλλά γενικά είναι εξαιρετικά επιτυχημένες οι «διασκευές», το «πάντρεμα» των δύο μουσικών κόσμων.

Για άλλη μια φορά, πολλοί χωρίστηκαν στα δύο. Είναι εκείνοι που θεωρούν ύβρη την εν λόγω συμμετοχή του ποπ καλλιτέχνη σε αυτή τη συναυλία και είναι και οι άλλοι που υπερασπίζονται τον Ρουβά και την ανάγκη του για μουσική ωρίμανση και διαρκή εξέλιξη – όπως οι ίδιοι λένε. Τα επιχειρήματα προσκρούουν πάνω σε πόλεις μαγικές και πισίνες shake it mi amor, χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα-αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας, όλα μπερδεύονται στον νέο «εμφύλιο» που έχει χτυπήσει το έθνος μας. Η συμμετοχή του Σάκη στη συναυλία του Μίκη πήρε τόση διάσταση στις συζητήσεις μας λες και δεν έχουμε προβλήματα στις ζωές μας, λες και δεν θαλασσοπνίγονται καραβιές ανθρώπων στα πέλαγα, σαν να μην υπάρχει διάχυτη η αγωνία για το αύριο της διαπραγμάτευσης της χώρας μας.

Κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα για την αλλαγή μουσικής ρότας του Σάκη, ενώ εμείς εδώ στο protagon ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε γράψει για τη γενικότερη στροφή της καριέρας του δημοφιλούς αοιδού – δες εδώ.

Αν μπορέσω εκείνο το βράδυ θα πάω να δω live τον Ρουβά, για να τον επαινέσω ή να τον κράξω -αν χρειαστεί- από εμπειρία και όχι από άποψη. Προφανώς και δεν περιμένω να ακούσω ερμηνεία αντίστοιχη με εκείνη που είχε σφραγίσει μια για πάντα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Άλλωστε, πιστεύω ότι θα το σώσει η Θεοδωρίδου, η οποία θα τραγουδήσει την ίδια βραδιά. Η Σόνια Θεοδωρίδου η υψίφωνος, μην μπερδεύεσαι.

Εσύ, αν πιστεύεις από τώρα ότι δεν θα σου αρέσει η ερμηνεία του Ρουβά, και ότι η γεύση που θα σου αφήσει θα είναι σαν αλεσμένα ξύγκια, ε, μην πας - φάε μόνο τα μακαρόνια κι άσε τον κιμά. Υπάρχουν σημαντικότερα γύρω σου για να θυμώσεις.

Υ.Γ.: Και όμως, όλο αυτό είχε γίνει και φάρσα του Μητσικώστα που τηλεφώνησε, ως Μίκης, στον Σάκη Ρουβά.

Protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0