Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Π. Λαφαζάνης: «Δεν θα λερώσουμε τα χέρια μας στον νεοφιλελεύθερο βούρκο»

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Π. Λαφαζάνης: «Δεν θα λερώσουμε τα χέρια μας στον νεοφιλελεύθερο βούρκο»

Μηνύματα σε εταίρους και Μαξίμου: «Δεν θα υπογράψουμε συμφωνία που ακυρώνει το πρόγραμμά μας»

 

 

 

«Μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλιώς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η κοινωνία» επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός ξεκαθαρίζει: «Κανένας δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τη βροχή των δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να εμφανίσουν έναν τρομοκρατημένο, τάχα, ελληνικό λαό να ζητάει παραλυμένος συμφωνία με τους εταίρους πάση θυσία και με κάθε τίμημα, έτοιμο να υποστεί κάθε ταπείνωση και κάθε γονυκλισία στο όνομα της νομιμοφροσύνης προς τη γερμανική Ευρώπη».

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα μέτρα σε βάρος των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων και περισσότερες νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις. Αν στόχος των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να βάλουν την ιστορική ελληνική Αριστερά να 'λερώσει' τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου 'βούρκου', προκειμένου να πνίξουν κάθε αριστερή προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χτυπούν λάθος πόρτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα βρώμικα σχέδια δυσφήμησης και σπίλωσης των αριστερών ιδεών και οραμάτων.

» Η Ελλάδα διαθέτει όχι μία αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μια νέα παράδοση και στη διατήρηση με άλλη μορφή της μνημονιακής συνέχειας.

» Η Ευρώπη, όμως, δεν έχει καμία προοπτική αν σπρώξει την Ελλάδα στο περιθώριο και την 'απομόνωση', στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων. Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να ακυρώνει το πρόγραμμα μας, ούτε το όραμα μιας νέας ανεξάρτητης και προοδευτικής Ελλάδας που αφήνει οριστικά πίσω της την υποτέλεια και τις τυραννικές κηδεμονίες.»

ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0