Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σακελλαρίδης: Προς ευρύτερη συμφωνία έως τα μέσα Ιουνίου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σακελλαρίδης: Προς ευρύτερη συμφωνία έως τα μέσα Ιουνίου

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα


Το ενδεχόμενο ευρύτερης συμφωνίας μέχρι τα τέλη Μαΐου ή και τα μέσα Ιουνίου άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρεμιέρα της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η οποιαδήποτε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γίνεται στο μεταξύ, μπορεί να αποτελεί διαβατήριο για χαλάρωση της πολιτικής για χρηματοδότηση της οικονομίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις της, την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν εκπληρώνονται. Δεν ζητάμε χάρη ή ελεημοσύνη. Ζητάμε αυτά που οφείλουν στη βάση μιας δανειακής σύμβασης, την οποία εκπληρώνουμε με κόπο», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει συντομότερα από το τέλος Μαΐου την δυνατότητα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Τονίζοντας  ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεχάσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε και να εφαρμόσει το πρόγραμμα Σαμαρά το οποίο δεν υλοποιήθηκε ούτε από εκείνον, επέμεινε στις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς για τις οποίες είπε ότι εξυπηρετούν τον κοινωνικό ορθολογισμό.

Από την άλλη διαπίστωσε ότι και οι πιστωτές δεν τηρούν κοινή στάση κάνοντας λόγο για «συνιστώσες» και από την δική τους πλευρά.

«Η κυβέρνηση θα κρίνει πότε θα τεθεί το θέμα του χρέους» είπε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος υπάρχουν πολλές τακτικές με την κυβέρνηση να αναμένει να ακούσει προτάσεις αλλά να μην συζητά την υπογραφή νέων μνημονίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού ή οποιουδήποτε άλλου καθώς και ότι στο Eurogroup θα μετέχει ο υπουργός οικονομικών.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η όποια συμφωνία θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χωρίς προβλήματα ενώ άφησε αιχμές και για παιχνίδια εντυπώσεων που διαμορφώνονται μέσα από μερίδα ΜΜΕ σε μια προσπάθεια απαξίωσης των ελληνικών ενεργειών.

Κάλεσε τέλος, τις ηγεσίες της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν αν πρέπει η κυβέρνηση να δεχτεί ομαδικές απολύσεις, μείωση συντάξεων ή αύξηση ΦΠΑ.

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0