Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εντός, εκτός και επί τα... αυτά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Εντός, εκτός και επί τα... αυτά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο ΥΠΟΙΚ επιμένει ότι παραμένει ΥΠΟΙΚ και διαπραγματευτής της Ελλάδας στο EG, αλλά ως γνωστόν «καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει».


 

 

Το «ταξίδι» Βαρουφάκη στον Αργοσαρωνικό και στην αγαπημένη του Αίγινα το Σάββατο που μας πέρασε, την ώρα που την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου περνούσε η «πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης», αναζωπύρωσε, όπως είναι φυσικό τα σενάρια για την τύχη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Στην ημεδαπή  όλο και περισσότερα σενάρια θέλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποτελεί παρελθόν από την κυβέρνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Σενάρια που φούντωσαν και από το σημερινό tweet-απάντηση στον οικονομολόγο και αρθρογράφο του Bloomerg Ελ Εριάν, ότι «Παρά τους ευσεβείς πόθους -που βασίζονται σε φήμες- παραμένω ΥΠΟΙΚ και διαπραγματευτής της Ελλάδας στο EG!».

Προηγουμένως ο ΥΠΟΙΚ στον σύντομο διάλογο που φέρεται να είχε έξω από το εστιατόριο στα Εξάρχεια με αντιεξουσιαστή την Πέμπτη, λέγοντάς του ότι δεν είναι μέρος του συστήματος και ότι «σε καμία εβδομάδα θα με πετάξουν έξω».

Και μπορεί πριν από λίγο, στην πρώτη τακτική ενημέρωση των συντακτών στη γενική γραμματεία ενημέρωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, να δήλωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα είναι «παρών» στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και με δεδομένο ότι για τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο «ροκ» και «αντικομφορμιστής» Γιάνης, είναι persona non grata, για πολλούς, είναι θέμα λίγων εβδομάδων είτε να μάθουμε αν, όπως είπε ο πατέρας του Γιώργος Βαρουφάκης στο Έθνος της Κυριακής «Ο Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη», είτε αν ο «μικρο-πολιτικός» στα σημερινά ΝΕΑ γνωρίζει κάτι παραπάνω όταν γράφει ότι «ο Γιάνης ετοιμάζει ηρωική έξοδο».

Ο ΥΠΟΙΚ πάντως το Σαββατοκύριακο διέψευσε τα σενάρια για ηρωική του έξοδο (τη ηρωική θα ήταν αν τα επιβεβαίωνε) διευκρινίζοντας με ανακοίνωσή του ότι ουδέποτε έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Ο «μικρο-πολιτικός» στα ΝΕΑ λέει και κάτι ακόμη: ότι στο πρώτο Eurogroup που πήγε ο Βαρουφάκης «ήθελε να τα δώσει όλα» και χρειάστηκαν μερικά «Γαλλικά» του πρωθυπουργού ώστε να πειστεί να «μην κάνει του ξυρισμένου κεφαλιού του».

Και τα δημοσιεύματα για τον Γιάνη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο το Σάββατο ο πρωθυπουργός έλαβε απόρρητη αναφορά ότι ο ΥΠΟΙΚ ήταν εκείνος «που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γίνει μπάχαλο το Europgroup της Ρίγας».

Στην ημεδαπή πάντως όλο και περισσότερα σενάρια θέλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποτελεί παρελθόν από την κυβέρνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

TheToc.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0