Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία ο Κάμερον

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία ο Κάμερον

Το βρετανικό συντηρητικό κόμμα βρίσκεται μία έδρα πριν από την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC που το πρωί της Παρασκευής έδωσε στους Τόρις 325 έδρες, έπειτα από την ανακοίνωση του 70% των αποτελεσμάτων.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύουν να εξασφαλίσουν 325 έδρες από τις 650 του κοινοβουλίου, γεγονός που ισοδυναμεί πρακτικά με απόλυτη πλειοψηφία καθώς τέσσερις βουλευτές του κόμματος Σιν Φέιν της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα ψηφίσουν.

Εξιτ πολ που διενεργήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έδινε στους Τόρις 316 έδρες στην κάτω βουλή και στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς 239.

Ενώ οι προβλέψεις έδειχναν πως οι Εργατικοί κινδυνεύουν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους σε τρεις δεκαετίες ο Εντ Μίλιμπαντ έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη νύχτα» και είπε ότι «λυπάται για όσα έγιναν».

Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες και είπε πως κόμμα του το βίωσε μία «πολύ δυνατή βραδιά».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση ότι διατηρεί την έδρα του στο Οξφορντσιρ, ο Κάμερον είπε ότι «ακόμη είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τελικό αποτέλεσμα» αλλά ότι ελπίζει να κυβερνήσει για λογαριασμό όλων και να τηρήσει τη δέσμευσή του για τη μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο.

«Θέλω να συσπειρώσω το Ηνωμένο μας Βασίλειο εφαρμόζοντας τη μεταβίβαση εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό», είπε ο Κάμερον.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0