Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φασιστική επίθεση Λαγού σε Κανέλλη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Φασιστική επίθεση Λαγού σε Κανέλλη

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Ακόμα ένα πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα τον υπόδικο βουλευτή Γ. Λαγό, ο οποίος επιτέθηκε θρασύτατα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, εκτυλίχθηκε χθες μέσα στη Βουλή.

 

Η επίθεση προκάλεσε και σφοδρή πολιτική κόντρα του ΚΚΕ με την πρόεδρο της Βουλής. Το ΚΚΕ σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «καλύπτει την τραμπούκικη συμπεριφορά του Γ. Λαγού», ενώ η πρόεδρος του Σώματος κατηγόρησε το ΚΚΕ για «αδιανόητη σπέκουλα».

Ολα ξεκίνησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ιδιότητα του υπόδικου, καθώς έως πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.

Η κ. Λ Κανέλλη επεσήμανε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και βγήκε από την αίθουσα. Ομως ο Γ. Λαγός την ακολούθησε εκτός αιθούσης στους διαδρόμους της Βουλής και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση. Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα (Νίκος Μανιός, Χρήστος Σμίας) αλλά και ο Δ. Κυριαζίδης (ΝΔ) έσπευσαν και εμπόδισαν τον Γ. Λαγό να την πλησιάσει.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φέρεται να της είπε: «Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής». «Ναι, ήμουν», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ. «Να δεις με τι μούτρα θα φύγεις» φέρεται να επανήλθε ο Γ. Λαγός ο οποίος αργότερα υποστήριξε πως της είπε πως «θα δικαιωθεί η ΧΑ στο δικαστήριο».

«Με απειλείς;», τον ρώτησε η κ. Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λ. Κανέλλη.

Το περιστατικό σχολίασε η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου λέγοντας πως «χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίστηκαν συναδέλφους βουλευτές».

Η ίδια μετέφερε το επεισόδιο στη διάσκεψη των προέδρων όπου και καταγράφηκε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων και της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει πολιτική καταδίκη της στάσης του βουλευτή της Χ.Α., πρόταση με την οποία συντάχθηκαν και άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η κόντρα

Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, η πρόεδρος της Βουλής όταν τέθηκε το θέμα της πολιτικής καταδίκης του Χρυσαυγίτη βουλευτή είπε ότι «η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο» και ότι «αν θέλει η κυρία Κανέλλη να κάνει μήνυση», καθώς κανείς από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν ήταν εκεί για να ενημερώσει τη Διάσκεψη για το τι πραγματικά έγινε.

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον Γ. Λαγό αλλά και τη στάση της προέδρου της Βουλής, «η οποία με τη συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Οταν η πρόεδρος της Βουλής έμαθε για την ανακοίνωση του ΚΚΕ, αντέδρασε έντονα. Ενώ προήδρευε στην Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, είπε στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου ότι πρόκειται για «αδιανόητη σπέκουλα», ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ την κατηγόρησε πως «καλύπτει την τραμπούκικη συμπεριφορά του Γ. Λαγού».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης δήλωσε ότι «όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν τη Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών», ενώ και ο Χ. Θεοχάρης από το Ποτάμι είπε ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη σε βουλευτή του Κοινοβουλίου επίθεση του Γ. Λαγού στη Λιάνα Κανέλλη και θεωρούμε απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή». Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την πρόεδρο της Βουλής όπου έκανε λόγο για «ιδιότυπη και άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Γιώργος Πίκουλας

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0