Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αυστραλία: Ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αυστραλία: Ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα

Η Αυστραλία προειδοποιεί για προβλήματα των τραπεζών και πιθανή έλλειψη ρευστότητας

 

 

 

Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας να εκδώσει ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, προειδοποιώντας για πιθανά προβλήματα ρευστότητας των τραπεζών. Το υπουργείο προχώρησε σε ενημέρωση της ιστοσελίδας του, στο κομμάτι που ενημερώνει τους Αυστραλούς πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας πληροφορίες σχετικές με την οικονομική προετοιμασία των ταξιδιωτών. Συγκεκριμένα, η σύσταση του αυστραλιανού υπουργείου έχει ως εξής: "Οι Αυστραλοί πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να προσέχουν για ενδεχόμενο αιφνίδιο περιορισμό των τραπεζικών υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια. Φροντίστε να έχετε μαζί σας περισσότερα μέσα πληρωμής (μετρητά, χρεωστικές κάρτες, πιστωτικές κάρτες) και φροντίστε να έχετε μαζί σας αρκετά χρήματα ώστε να καλύψετε επείγουσες ανάγκες και απρόσμενες καθυστερήσεις".

Η κίνηση αυτή της αυστραλιανής κυβέρνησης εκτιμάται πως είναι συναφής με την αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας που θα δώσει την απαραίτητη ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα, με την διεθνή κινδυνολογία για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος να παραμένει έντονη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξάλλου, ειδοποιεί τους ταξιδιώτες για τις συχνές απεργίες στα μέσα μεταφοράς, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι τους, καθώς και για τις συχνές διαδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες συχνά ολισθαίνουν στην βία, προτρέποντάς τους να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε τέτοιες εκδηλώσεις, ειδικά στις περιοχές της πλατείας Συντάγματος, του Μοναστηρακίου, της Ομόνοιας και των Εξαρχείων.

Ωστόσο, το Υπουργείο δεν προχωρά σε αλλαγή του επιπέδου ασφάλειας των Αυστραλών τουριστών στην Ελλάδα, διατηρώντας το επίπεδο 1: "Συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τους Αυστραλούς να παίρνουν κανονικά προληπτικά μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική και να προσέχετε τις ύποπτες συμπεριφορές, όπως θα κάνατε στην Αυστραλία. Ελέγξτε τα Μέσα Ενημέρωσης και άλλες πηγές για αλλαγές στις τοπικές συνθήκες ταξιδιού" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0