Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κλειστά τα σχολεία στον Ασπρόπυργο έπειτα από σύσταση του υπουργείου Υγείας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κλειστά τα σχολεία στον Ασπρόπυργο έπειτα από σύσταση του υπουργείου Υγείας

Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συστήνει το υπουργείο Υγείας για τους κατοίκους στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην περιοχή εκτιμάται ως επιβαρυμένη, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας το υπουργείο Υγείας εισηγείται τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

Άτομα αυξημένου κινδύνου (αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση. Αναφέρεται ακόμη ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Οι συστάσεις στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

Σύσκεψη υπό τον Λαφαζάνη για τον περιορισμό των κινδύνων


Σε πορεία κατάσβεσης βρίσκεται η πυρκαγιά στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ενώ η Αστυνομία Περιβάλλοντος μαζί με τους αρμόδιους Επιθεωρητές έχει προβεί και σε μία σύλληψη - ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο συλληφθείς έχει προσαχθεί ήδη στη ΓΑΔΑ.

Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο για την εκτίμηση της κατάστασης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη και εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως «είμαστε στην τελική ευθεία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και πρέπει όλες οι δυνάμεις να κινητοποιηθούν αυτή την ώρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεκίνησε "έρευνες σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση για να διερευνηθούν οι αιτίες της. Οι φωτιές δεν ανάβουν μόνες τους, οι φωτιές ανάβουν είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματική δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε συμπεράσματα».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ)
The Huffington Post





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0