Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό ενόψει Eurogroup

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό ενόψει Eurogroup

Υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει αργότερα το μεσημέρι η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να σχεδιασθεί η στρατηγική με την οποία η Αθήνα θα προσέλθει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Εurogroup και τη σύνοδο ηγετών της Ευρωζώνης.

Από τους εταίρους έχει διαμηνυθει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταγράφει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις.

Η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης αναμένεται να συζητήσει τις εναλλακτικές, τα περιθώρια που υπάρχουν για συμβιβασμό, αλλα και τι μπορεί να διεκδικήσει η Αθήνα σε αυτές τις συνεδριάσεις, προκειμένου να επιτύχει αυτό που διεκδικεί ως έντιμο συμβιβασμό. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, πιθανότατα σήμερα, στη  διάρκεια της οποίας εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασισθεί εάν η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες αύριο ή νωρίς τη Δευτέρα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο την Τρίτη, μια μέρα μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους.

ΔΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0