Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η κόλαση είναι παντα οι άλλοι... J.P.Sartre

Αρχική | Οικονομία | Η κόλαση είναι παντα οι άλλοι... J.P.Sartre

Και κάπως ετσι ένα,κατά περίεργο τρόπο, βροχερό βράδυ του Ιουνίου το φιάσκο της μεταπολίτευσης ξεψύχησε με ουρές ελλήνων στα ΑΤΜ να προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορουν...Πηγές της Κομισιόν κάνουν λόγο για απόσυρση της πρότασης των θεσμών από το τραπέζι του Eurogroup - Θα εξετάσουν το Plan B και την επιβολή capital controls.

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η αντίδραση του Προεδρου της Δημοκρατίας καθως μια τυχόν παραίτηση του θα διευκόλυνε την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ανγκ. Μέρκελ, τον Φρ. Ολάντ και τον Μ. Ντράγκι.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση στο Μαξίμου. Εκεί μετά τις 12 το βράδυ τα σενάρια ήταν πολλά καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι όλα έπεσαν στο τραπέζι. Οπως ειπώθηκε ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την απόφασή του και το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει άμεσα, ακόμη και την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου. Το πρωί του Σαββάτου θα συγκληθεί η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν ο κ. Βαρουφάκης δήλωνε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξουν κάλπες, δημοψήφισμα ή αποτυχία στη διαπραγματευτική διαδικασία. Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει μία συμφωνία. Εντολή του ελληνικού λαού όπως και των άλλων λαών της Ευρώπης είναι για ολοκλήρωση της Ευρώπης όχι για αποδόμηση».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και να εξειδικεύσει τα επόμενα βήματα της ελληνικής πλευράς εν όψει του αυριανού Eurogroup. Οι υπουργοί είχαν προσέλθει νωρίτερα στο πρωθυπουργικό μέγαρο, αποφεύγοντας να κάνουν δηλώσεις, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Κουρουμπλή που δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία.

Ωστόσο λίγο αργότερα η κυβερνητική σύσκεψη μετατράπηκε ξαφνικά σε υπουργικό συμβούλιο καθώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ έφτασε στο Μαξίμου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης αλλά και οι Στρατούλης και Κοντονής. Στη συνέχεις προσήλθαν οι Φωτίου, Κουντουρά, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσας, Κατρούγκαλος. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε πως «πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος».

Σύμφωνα με το άρθρο 44 αυτού, προβλέπονται δύο ειδών δημοψηφίσματα: το πρώτο είναι για «κρίσιμα εθνικά θέματα» (αυτό που επικαλείται ο Αλέξης Τσίπρας εν προκειμένω) και το δεύτερο για ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο, εκτός από δημοσιονομικό ζήτημα.

Μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής. Εκεί απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή 151 βουλευτών. Εφόσον αυτή υπάρξει, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει το δημοψήφισμα. Ο χρόνος μέσα στον οποίο θα πρέπει αυτό να διεξαχθεί είναι ένας μήνας από τη δημοσίευση του σχετικού προεδρικού διατάγματος. Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση αποφάσισε να διεξαχθεί σε 7 ημέρες.

Ημέρα διεξαγωγής του ορίζεται μία από τις επόμενες Κυριακές, όπως στις εκλογές, κι η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα. Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας για κρίσιμα εθνικά θέματα, θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι 40%.

Σύμφωνα με τον σχετικό εφαρμοστικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή το 2011, ο ψηφοφόρος καλείται να εκφράσει την προτίμησή του στο ερώτημα ή στα ερωτήματα που καθορίζονται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, με την οποία γίνεται δεκτή η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Σοφοκλέους 10





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0