Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θερμά καλοκαίρια - Του Δημήτρη Χάιδα

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Θερμά καλοκαίρια - Του Δημήτρη Χάιδα

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το καλοκαίρι του 2012 υπήρξε αβέβαιο και ένθερμο πολιτικά. Όλοι θυμόμαστε την κρίσιμη καμπή που πέρασε η χώρα μας εν μέσω συνεχούς κινδυνολογίας  την περίοδο της κυβέρνησης  Παπαδήμου  εώς  την εκλογή της συγκυβέρνησης  ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ την 17η Ιουνίου του 2012. Η ανασφάλεια όμως  τότε δεν τελείωσε με τις εκλογές αλλά συνεχίστηκε, η  πλειονότητα των Ευρωπαϊκών κρατών θεωρούσε σίγουρο ένα οικονομικό ατύχημα που θα έβγαζε την Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης. Παράλληλα η ίδια άποψη επικρατούσε και στην ελληνική κοινωνία οι περισσότεροι συμπολίτες μας έβλεπαν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012. Παραταύτα τότε η χώρα μας τα κατάφερε παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις εσωτερικές τριβές,(παραίτηση της ΔΗΜΑΡ από κυβερνητικό σχήμα ένα χρόνο μετά την εκλογή της κυβέρνησης στις 21 Ιουνίου2013.)

Κάπως έτσι σήμερα τον Ιούνιο του 2015 οι σκέψεις τις αβεβαιότητας με γυρίζουν πίσω σε εκείνο το  θερμό  πολιτικά καλοκαίρι. Παρόλο που η παρούσα κυβέρνηση είχε την τύχη να χρησιμοποιήσει πολύ πραγματικό και πολιτικό χρόνο στην διάθεση της για την κατάληξη μιας συμφωνίας, επί έξι μήνες διαπραγματεύεται με Ευρωπαίους εταίρους και άλλα Ευρωπαϊκά όργανα και δεν λαμβάνει μία απόφαση. Κάθε εβδομάδα από σχεδιασμό σ΄ επανασχεδιασμό και από Eurogroup σε νέο Eurogoroup απεδείχθη περίτρανα πως συμφωνούμε στ’ ότι διαφωνούμε. Επιπροσθέτως εύκολα κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι μέλη της κυβέρνησης έχουν μείνει ακόμη στις 24 Ιανουαρίου καθώς επιδίδονται σε συνεχείς ηχηρές δηλώσεις που πολλώ δε μάλλον φέρουν σε προεκλογικές.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο τρία χρόνια μετά παρόλο που η χώρα μας προέβη σε αλλαγή πολιτικής ρότας βρίσκεται στο ίδιο κρίσιμο σημείο εξόδου όπως το 2012. Η διαφορά όμως έγκειται στο ότι την μεγάλη απόφαση για να βγεί η χώρα από το τέλμα και να επέλθει η αίσθηση ασφάλειας δεν λαμβάνεται από την κυβέρνηση αλλά καλείται ο λαός μπροστά σε ένα ιστορικής σημασίας δίλλημα να αποφασίσει μέσα από το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Συνεπώς αποτιμώντας τα όσα συνέβησαν μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας από τις 26 Ιανουαρίου εώς σήμερα καλό είναι ο Ελληνικός λαός να λάβει την απόφαση που θα ρίξει το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ Ε.Ε. και Ελλάδας, έτσι ώστε να βρεθεί πραγματική λύση και όχι φθηνές πολιτικές φανφάρες που θα περιοριστούν μόνο στο βράδυ της 5ης Ιουλίου.
Δημήτρης Χάϊδας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0