SEATRAC: Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα για ΑΜΕΑ (video)
Τοποθετείται σε ολοένα και περισσότερες παραλίες, ούτως ώστε να μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε τη θάλασσα.
Είναι στο χέρι μας να τα κρατήσουμε σε καλή κατάσταση.
Εδώ θα φανεί το επίπεδο πολιτισμού μας.
Για να δούμε!
Το SEATRAC δεν είναι μηχάνημα, ούτε συσκευή... Είναι απλά μια διάταξη συγκεκριμένων εξαρτημάτων που λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Το SEATRAC προσφέρει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, αυτόνομα χωρίς καμία απολύτως άλλη βοήθεια !!!
Είναι μη μόνιμη κατασκευή, χωρίς να απαιτείται καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετείται, συνεπώς μετά το τέλος της θερινής περιόδου απεγκαθίσταται, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Ενεργειακά επίσης είναι αυτόνομη, καθώς καλύπτεται από ειδικό φωτοβολταϊκό πάνελ.
Το SEATRAC κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο σχεδιασμός του είναι λιτός, οικολογικός και πάνω απ' όλα λειτουργικός για τους χρήστες, καθώς περιλαμβάνει ένα κάθισμα και με την ηλιακή ενέργεια κινείται σε σταθερή τροχεία. Ο χειρισμός είναι επίσης πολύ απλός, αφού η μόνη συσκευή που χρησιμοποιείται είναι ένα αδιαβροχοποιημένο τηλεχειριστήριο με δύο μόλις κουμπιά, ένα για τη θάλασσα και ένα για την ξηρά. Το συνολικό μήκος της διαδρομής που καλύπτει το SEATRAC είναι 15 μέτρα μέσα και έξω από το νερό, φτάνοντας σε βάθος θαλάσσης τους 80 πόντους, ώστε να μπορεί να κολυμπήσει με ασφάλεια ο χρήστης. Ο σχεδιασμός και τα υλικά συνθέτουν μια καλαίσθητη «πράσινη» διάταξη, αρμονική με το φυσικό περιβάλλον.
Το SEATRAC αποτελεί πλέον κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι τέτοια η απήχησή του που πέρα από την Ελλάδα, το SEATRAC έχει τοποθετηθεί σε πολλές παραλίες της Κύπρου, ενώ υπάρχει και ζήτηση από την Κροατία και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελεύθερης Πρόσβασης. Τέλος το βίντεο, που συνοδεύει την πατέντα, συμμετέχει σε διαγωνισμούς κινηματογράφου και καινοτομίας και βραβεύεται αδιάλειπτα.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα