Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τουσκ: Δεδομένη η στήριξη της Ευρώπης για επίλυση του Κυπριακού

Αρχική | Κύπρος | Τουσκ: Δεδομένη η στήριξη της Ευρώπης για επίλυση του Κυπριακού

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ: Δεδομένη η στήριξη της Ευρώπης για επίλυση του Κυπριακού

 

 

 

 

Λευκωσία: Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει κάθε είδους υποστήριξη και στις πλευρές προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού έκανε ο Ντόναλντ Τουσκ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστιασιάδης. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκτίμησε ότι οι οι επόμενοι μήνες της διαδικασίας είναι εξαιρετικά σημαντικοί και σημείωσε ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος καλωσόρισε την έναρξη των συνομιλιών και υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος είναι στόχος όλων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας με αφορμή και τη μεταναστευτική κρίση, ότι η περιοχή αυτή ελκύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ένωσης καθώς όλες οι χώρες επηρεάζονται από τις εξελίξεις.

Τέλος, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πρόοδο που έχει επέλθει στην οικονομία μετά την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες.

Νωρίτερα

Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έφτασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέπτεται το νησί μετά από τις επαφές που είχε κατά την περιοδεία του σε Ισραήλ, Παλαιστίνη και Τουρκία.

Τον κ. Τουσκ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως οι δύο άνδρες επιθεώρησαν άγημα της Εθνικής Φρουράς, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατέθεσε στη συνέχεια στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και έπειτα έγιναν οι συστάσεις των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Ακολούθως ξεκίνησε η κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ λίγο αργότερα αναμένεται να  ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες, με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών.

Με βάση το πρόγραμμα, οι κ. Αναστασιάδης και Τουσκ θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Νωρίς το απόγευμα ο Ντόναλντ Τούσκ θα συναντηθεί και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Τουσκ αναχωρεί από την Κύπρο στις 16.45.

Η επίσκεψη Τουσκ στην Κύπρο ακολουθεί τις επισκέψεις του σε Παλαιστίνη, Ισραήλ και Τουρκία.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

Φωτο: Στέφανος Κουρατζής
Ο Φιλελεύθερος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0