Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα

Αρχική | Οικονομία | Την Παρασκευή οι αποφάσεις για τα προαπαιτούμενα

Xωρίς εκπλήξεις για την Ελλάδα θα εξελιχθεί το προγραμματισμένο Eurogroup της Δευτέρας. Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι οι ημερομηνίες κλειδιά για τους επόμενους μήνες και τι θα πρέπει να κάνει η Αθήνα για να απελευθερώσει την εκταμίευση 2 δισ και στην συνέχεια 1 δισ. Η λίστα θα αποφασιστεί αύριο σε επίπεδο Euroworking Group.


Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα stress tests των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ακριβώς. Είναι δε ξεκάθαρο ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, δεν συνδέεται «δογματικά» άμεσα με την ολοκλήρωση και της πρώτης αξιολόγησης. «Δεν υπάρχει κανένα ακλόνητο δόγμα για το τι μέτρα πρέπει να υπάρχουν στο δεύτερο σετ με προαπαιτούμενα και τι στον πρώτο έλεγχο του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Οι Ελληνες θέλουν την ανακεφαλαιοποίηση πριν από το τέλος του έτους αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο,  εξαρτάται από την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Υπάρχουν προαπαιτούμενα, μετά ακολουθεί η εφαρμογή τους, μετά ο έλεγχος κατά πόσο έχουν εφαρμοστεί και μετά η εκταμίευση των υπολοίπων 15 δισ. για τις τράπεζες ή των 2 και 1 δισ. από την πρώτη δόση»,  τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο τα stress tests των ελληνικών τραπεζών αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει το πότε ακριβώς. Ο ίδιος άλλωστε τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το ελληνικό χρέος μέχρι στιγμής και παρέπεμψε στην απόφαση της 12ης Ιουλίου για το θέμα που λέει ξεκάθαρα ότι μόνο αν τελειώσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένουν να ακούσουν την τοποθέτηση του Ελληνα υπουργού κ. Τσακαλώτου ο οποίος είναι «παλιός και νέος μαζί» και να πληροφορηθούν επισήμως για τις στρατηγικές της ελληνικής κυβέρνησης. Η συζήτηση δεν θα αναμένεται να είναι μακρά και απλά θα γίνει μία ενημέρωση για την πορεία της εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0