Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα αποκαλυπτήρια του προτομής του Κάρολου Παπούλια

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τα αποκαλυπτήρια του προτομής του Κάρολου Παπούλια

Τα αποκαλυπτήρια του προτομής του Κάρολου Παπούλια στο γυμναστήριο του Εθνικού Γ.Σ. Αθηνών



Της Μαριέττας Κοντογιαννίδου

Φωτο: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής από δύο παλιούς συμπαικτες του

Σε λαμπρή τελετή, στο γυμναστήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών, έγιναν  τα αποκαλυπτήρια   της προτομής του τέως πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που υπήρξε στα νεανικά του χρόνια πρωταθλητής του  ιστορικού αυτού Συλλόγου, στον οποίο πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες. Παραβρέθηκαν στην τελετή, προσωπικότητες της πολιτικής, ακαδημαϊκοί  και εκατοντάδες παλιοί και νέοι αθλητές του Εθνικού.

Προσφωνώντας τον κ. Παπούλια ο πρόεδρος του Εθνικού Γ.Σ. ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης,  τον αποκάλεσε  «στοργικό πατέρα του Εθνικού»  και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του στο Σύλλογο που αρχίζει αμέσως μετά την κατοχή, ως αθλητού, με τις νίκες του στο αγώνισμα του επί κοντώ, και στη δημιουργία της ομάδας πετοσφαίρισης, με την οποία κέρδισε πέντε φορές τον τίτλο του πρωταθλητού Ελλάδος. Αναφέρθηκε επίσης στις σπουδές του σε Ελλάδα Ιταλία και Γερμανία, στην αντιστασιακή του δράση επί δικτατορίας, στην εκλογή του ως βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, στην ενδεκαετή θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών  και αργότερα στη θητεία  για μία δεκαετία ως Προέδρου της Δημοκρατίας .

«Στην άσκηση των καθηκόντων του, τόνισε ο κ. Κουνάδης, εφάνη η μεγάλη επιρροή που είχε από τον αθλητισμό, αντιμετωπίζοντας με σωφροσύνη, γενναιότητα, υπομονή κι επιτυχία τα εθνικά μας θέματα . Για τον Εθνικό Γ.Σ., ο Κάρολος Παπούλιας  υπήρξε ο στοργικός πατέρας αφού αγωνίστηκε για την επιβίωση του με βοήθεια που ήταν άκρως αναγκαία και τον κράτησε μακριά από την εμπορευματοποίηση».

Φωτο: Συγχαρητήρια μπροστα στην προτομή του

Στη συνέχεια μίλησε για την προσωπικότητα του Κάρολου Παπούλια ο ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας και στη σύντομη ομιλία του ο τιμώμενος τ. πρόεδρος της Δημοκρατίας , αναφέρθηκε με συγκίνηση στα νεανικά του χρόνια, δείχνοντας το σημείο  όπου υπήρχε  ένα δρομάκι  από το οποίο μπήκε για πρώτη φορά στο γυμναστήριο του Εθνικού το 1945, λίγο μετά την κατοχή. «΄Ηταν ο Εθνικός τότε για μένα οικογενειακό καταφύγιο. Οι μεγάλοι αθλητές πρόσεχαν εμάς τους νέους και κληρονομήσαμε από αυτούς την πραότητα και την αγωνιστικότητα που μας χρησίμευσαν στην ύστατη ζωή μας. Μάθαμε να αγωνιζόμαστε και δεν ξέρω αν θα πετύχαινα αυτά που επέτυχα, αν δεν περνούσα από τον Εθνικό, που ήταν για μένα το μεγάλο  σχολείο που με δίδαξε πολλά και επέτυχα πολλά. Ελπίζω να ζήσω και άλλα χρόνια για να τιμώ το σπίτι μου αυτό, τον Εθνικό!»

Στη συνέχεια, δυο παλιοί συμπαίκτες του Κάρολου Παπούλια στην Πετοσφαίριση, οι Αλέκος Παππάς και Ηρακλής Αποστολίδης έκαναν τα αποκαλυπτήρια  της προτομής του, έργο του  γλύπτη  Πραξιτέλη Τζανουλίνου, κάτω από παρατεταμένα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Ακολούθησε  δεξίωση στο κλειστό γήπεδο της Καλαθοσφαίρισης.

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0