Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες

Το συμβάν εκδηλώθηκε στις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες με τους πρόσφυγες ήταν ακυβέρνητες με ορατό τον κίνδυνο ανατροπής τους.


 

Η φωτό του Peter N. Bouckaert

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.gr, πέντε άγνωστοι με κουκούλες που βρίσκονταν πάνω σε ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες και κατέστρεψαν τις μηχανές τους χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου.


Το συμβάν εκδηλώθηκε στις 9 το πρωί  στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας και για οκτώ ώρες οι βάρκες με τους πρόσφυγες ήταν ακυβέρνητες με ορατό τον κίνδυνο ανατροπής τους.


Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών αρκετοί ήταν οι πρόσφυγες που έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας.


Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας.


Ο Βέλγος Peter N. Bouckaert ανάρτησε στο Facebook φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν Ισπανούς ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα.


Η καταγγελία έγινε από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκρισης του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό τον καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι κουκουλοφόροι ήταν Έλληνες ακροδεξιοί.

ΣΚΑΪ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0