Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Με 154 "ναι" πήρε το πράσινο φως από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Με 154 "ναι" πήρε το πράσινο φως από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο

Του Δημήτρη Γκάτσιου

 

Τα νέα μέτρα φωτιά ψηφίστηκαν από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επί της αρχής και επί των άρθρων, που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν "όχι", εκτός του άρθρου 14, στο οποίο τοποθετήθηκαν με "ναι". Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "όχι", εκτός των άρθρων 14 και 17, στα οποία τοποθετήθηκαν με "ναι".

Οι βουλευτές του Ποταμιού ψήφισαν "όχι", εκτός του άρθρου 10, στο οποίο τοποθετήθηκαν με "ναι". Παράλληλα, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν "όχι" και επί της αρχής και επί των άρθρων.

Η μόνη διαφοροποίηση από την πλευρά των βουλευτών της συγκυβέρνησης ήταν αυτή του Νίκου Νικολόπουλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αν και ο βουλευτής Αχαΐας ψήφισε "ναι" επί της αρχής, είπε "όχι" στα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21, καταγράφοντας το πρώτο εντός της Βουλής πλήγμα για την κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

Από τη ψηφοφορία, απόντες ήταν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (Νέα Δημοκρατία) Άννα Καραμανλή (Νέα Δημοκρατία) Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) και Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι).

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντήλλαξαν πυρά εντός της Ολομέλειας, με αφορμή τόσο την οικονομία, όσο και το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τα πόθεν έσχες των υπουργών Οικονομίας και Επικρατείας, Γιώργου Σταθάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη.

"Δεν έχετε βρει κανένα στοιχείο, που να δείχνει διαφθορά. Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σχοινί. Μην ψάχνετε διαφθορά στην Αριστερά. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και στη διαπλοκή. Κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Ούτε υπουργός, αν υπάρχουν στοιχεία, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε βουλευτής, ούτε επιχειρηματίας. Δημιουργήθηκε θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς υπουργός έκανε ατελή δήλωση και διόρθωσε", ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώτο πακέτο των προαπαιτουμένων.  "Εσείς ψηφίσατε τη συμφωνία τον Αύγουστο και αρνείστε να ψηφίσετε τα μέτρα που τη συνοδεύουν. Τι παριστάνετε σήμερα; Τους αντιμνημονιακούς; Εμείς φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό,τι ήταν εφικτό να κερδηθεί προς όφελος του λαού. Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο λαός αποφάσισε ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία. Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στράφηκε εναντίον του κ. Τσίπρα, εγκαλώντας τον για την κάλυψη προς τους υπουργούς του. "Ο κ. Τσίπρας είδε τι έγινε στα πόθεν έσχες; Γιατί εμάς δεν μας ενημέρωσε κανείς; Τις αποφάσεις τις βγάζουν οι δικαστές και όχι η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσίας. Δεν θα μπουν όλα σε ένα τσουβάλι. Δεν θα γίνουν συμψηφισμοί από εμάς. Όποιος έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να τιμωρηθεί, από όποιο κόμμα και εάν είναι. Η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρό πρόσωπο και δε φοβάται καμία έρευνα, όπου και να γίνει. Μη νομίζετε πως θα μας τρομάξετε με αυτό", τόνισε και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Επίτροπους της Κομισιόν να πείσουν την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα μέτρα. "Κάνετε σαν παιδάκι που φωνάζει την μαμά να μας κάνει "ντα". Εμείς ό,τι είναι προς όφελος της χώρας θα το στηρίζουμε, ό,τι είναι φόρος θα το καταψηφίζουμε. Ανοίξατε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου, στις 14 Αυγούστου ψηφίσαμε και αμέσως προκηρύξατε εκλογές ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και εμείς θα σας το θυμίζουμε διαρκώς", σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δείτε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, πατώντας εδώ

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0