Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βρετανή πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Βρετανή πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Όσοι γνώριζαν την Sutton αποκλείουν την αυτοκτονία και κατηγορούν την αστυνομία για «κουκούλωμα»

 

 

 

 

Πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε κρεμασμένη σε τουαλέτα του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. H Jacky Sutton αναχώρησε από το Λονδίνο με προορισμό την πόλη Ιρμπίλ του Ιράκ με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη. Έχασε την πτήση της και οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας εξήγησαν στην Sutton ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να αγοράσει καινούργιο εισιτήριο για Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Βρετανή φαινόταν ιδιαίτερα στεναχωρημένη από την τροπή των γεγονότων. Και λίγο μετά βρέθηκε κρεμασμένη στις τουαλέτες από τρεις Ρώσους τουρίστες. Η 50χρονη είχε εργαστεί ως παραγωγός για το BBC σε εμπόλεμες ζώνες και σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Τον Ιούνιο είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της ότι φοβόταν για τη ζωή της και ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά τη διαμονή της στο Ιρμπίλ. Εκεί εκτελούσε χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας στο «Institute for War and Peace Reporting», μίας οργάνωσης που στηρίζει δημοσιογράφους και ακτιβιστές στις εμπόλεμες ζώνες. Λίγους μήνες νωρίτερα ο προκάτοχός της είχε σκοτωθεί σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.

Η Amanda Whiteley γράφοντας λίγα αποχαιρετιστήρια λόγια για τη φίλη που έχασε, αποκάλυψε ότι η Sutton διεγνώσθη με μετατραυματικό στρες το 1995 μετά την πενταετή της παραμονή στην Ερυθραία. Μια εμπειρία που έλεγε ότι της άλλαξε τη ζωή για πάντα. Μάλιστα είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας. Όταν επέστρεψε στη Βρετανία ο γιατρός τής πρότεινε τα αντικαταθλιπτικά Prozac. «Τα σταμάτησα αμέσως. Είχαν απίστευτες παρενέργειες», είχε πει η Sutton στην Amanda.

Οι φίλοι και συγγενείς της αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. «Είχε σκοπό να αναπτύξει την ελευθερία της έκφρασης στο Ιράκ και προσπαθούσε να βελτιωθεί και η ίδια κάνοντας το PhD της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Καμπέρα», εξηγεί ο Ιρακινός συνεργάτης της Mazin Elias σημειώνοντας ότι κανένας δεν είχε λόγο να την σκοτώσει, αλλά παρόλα αυτά το γεγονός ότι βρέθηκε νεκρή στην Τουρκία, εγείρει υποψίες. Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλοι φίλοι της 50χρονης αναφέρουν: «Η πιο σκληρή γυναίκα που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις. Η τουρκική αστυνομία λέει ότι αυτοκτόνησε επειδή έχασε την πτήση της; Δεν είμαι συνωμότης, αλλά αν οι Τούρκοι λένε ότι μία κάμερα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν “δυσλειτουργική”, τότε η Sutton δολοφονήθηκε».

Athens Voice






Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0