Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία

Τουλάχιστον 42 νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

 

 

 

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη μετωπική σύγκρουση ενός λεωφορείου με φορτηγό στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ειδικότερα το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Puisseguin, στην οινοπαραγωγό περιοχή της Ζιρόντ. Η τοπική γαλλική εφημερίδα Σουντ - Ουέστ έγραψε ότι το λεωφορείο ήταν εκδρομικό και οι επιβάτες ήταν κυρίως ηλικιωμένοι συνταξιούχοι. Η δήμαρχος του Πτι Παλαί, Πατρισιά Ραϊσινί, επιβεβαίωσε ότι οι επιβάτες ήταν όλοι μέλη μιας λέσχης συνταξιούχων και είχαν ξεκινήσει για εκδρομή.

Το κανάλι BFTV μετέδωσε ότι τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και ότι μόλις οκτώ άτομα κατάφεραν να γλιτώσουν. Το δυστύχημα συνέβη σε επαρχιακό δρόμο και σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Από τους οκτώ επιζώντες, οι πέντε είναι βαριά τραυματισμένοι. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ έχει ήδη φύγει από το Παρίσι για να μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος. Από την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρό δυστύχημα και έγραψε στο twitter ότι «η γαλλική κυβέρνηση έχει πλήρως κινητοποιηθεί για αυτή την τρομερή τραγωδία». Τα συλλυπητήρια του και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων μετέφερε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς μέσω μηνύματος στο twitter.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στη Γαλλία μετά το 1982 όταν 53 άνθρωποι, ανάμεσά τους 44 παιδιά, είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο στην περιοχή Βουργουνδίας.

Athens Voice





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0