Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προθεσμία έως τις 11 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα για το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων

Αρχική | Οικονομία | Προθεσμία έως τις 11 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα για το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων

Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων που θα απελευθερώσει άλλο ένα δις στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο. Αν η ελληνική πλευρά δεν τα έχει ολοκληρώσει μέχρι αυτή την ημερομηνία το 1 δις δεν θα εξανεμιστεί αλλά θα παραμένει διαθέσιμο για εκταμίευση μαζί με τις επόμενες δόσεις αλλά κάτω από διαφορετικούς όρους γεγονός που θα καθυστερήσει για άλλη μία φορά την διαδικασία.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν αναμένεται να γίνει κάτι τέτοιο ούτε μέχρι τον Ιανουάριο αλλά πιο πιθανό μέχρι τον Φεβρουάριο. Αναμένεται μία έντονη συζήτηση για το ασφαλιστικό αλλά και για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους. Σε σχέση με το χρέος, εξήγησε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις από το ΔΝΤ για ονομαστικό κούρεμα και είπε πως «αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν δει κανείς τις πληρωμές που υπάρχουν στον χρόνο, θα καταλάβει πως δεν έχει καμία οικονομική λογική ένα κούρεμα». Συμπλήρωσε ότι «η επίδραση του συνταξιοδοτικού και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ θα συνυπολογιστούν, όπως και η γενικότερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα συμβεί διότι επηρεάζουν τη ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις».

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν αναμένονται ούτε αποφάσεις, ούτε και πολιτικά συμπεράσματα. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε όπως είπε στη μέση μιας διαδικασίας καθώς τα 2 δισ. έχουν εκταμιευθεί, έχουμε τα αποτελέσματα των τραπεζών, δύο τράπεζες δεν χρειάζονται κεφάλαια, τα κάλυψαν μόνες τους, για την μια τράπεζα η ανακεφαλαιοποίηση έχει αποφασιστεί και για την τελευταία θα μάθουμε σύντομα.

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0