Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ελλάδα, η Νήσος Έλλις της Ευρώπης - Του Γιάννη Τσαπρούνη

Αρχική | Απόψεις | Ελλάδα, η Νήσος Έλλις της Ευρώπης - Του Γιάννη Τσαπρούνη

Oταν σε μια κρίση γίνονται απανωτά λάθη διαχείρισης και μάλιστα με σημαντική χρονοκαθυστέρηση, τότε προκύπτει κρίση… πανικού σε πολιτικό επίπεδο. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προσφυγικού ζητήματος.

Η χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε η Αθήνα το καλοκαίρι την αύξηση των προσφυγικών ροών ήταν πρωτοφανής. Η τότε υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου γελούσε και μιλούσε για «μετανάστες που λιάζονται και… εξαφανίζονται». Και δυστυχώς η κυβέρνηση επικροτούσε αυτές τις δηλώσεις.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός πανηγύριζε στη Σύνοδο Κορυφής για τρεις «νίκες». Πριν περάσουν 30 ημέρες έρχεται η Frontex στα σύνορα με τα Σκόπια, η Ευρώπη ουσιαστικά κλείνει τα σύνορα και τα hot spots δεν έχουν δημιουργηθεί. Μηδέν στα τρία, δηλαδή, γράφει το σκορ.

Από την άλλη, η Ευρώπη, μη μπορώντας να διαχειριστεί τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά το πρόβλημα, προτιμά να εγκλωβίσει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά μιλάει για κοινά ευρωπαϊκά σύνορα και σκορπάει πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα στην Τουρκία.

Η κυβέρνηση πρέπει για μια φορά να διαπραγματευθεί σωστά και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι των «28», γιατί αλλιώς η Ελλάδα θα μετατραπεί στη Νήσο Ελις του 21ου αιώνα χωρίς, μάλιστα, κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ

jtsaprounis@e-typos.com

Ελεύθερος Τύπος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0