Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νιώθω ασφαλής με την πλειοψηφία των 153

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νιώθω ασφαλής με την πλειοψηφία των 153

Τέλος στα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη εφ όλης της ύλης που έδωσε στην κρατική τηλεόραση δηλώντας ότι νιώθει σίγουρος με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών στο μέλλον. Σε μία αυθόρμητη απάντηση προς τους δημοσιογράφους σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έχει τον πλήρη έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός σταθερός πυλώνας του πολιτικού συστήματος σε σχέση με την ΝΔ που δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια συζήτηση ενόψει της εκλογής αρχηγού όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του επιδίωξε να μεταφέρει το αίσθημα της σιγουριάς στην διακυβέρνηση του τόπου και της σταθερότητας της κυβέρνησης μετά τα σενάρια για συγκυβέρνηση και δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης που κυκλοφόρησαν με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει συμμάχους ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το ασφαλιστικό.

Με την ευκαιρία της συνέντευξης έστειλε μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές που εκλέχτηκαν με λίστα γνώριζαν τα σημεία της συμφωνίας που ήταν στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου όταν έγιναν οι εκλογές. Παράλληλα έκανε ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ και τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας αναφέροντας ότι αν και δεν ταυτίζεται με τους σοσιαλδημοκράτες είναι ο πιο κοντινός ιδεολογικά χώρος όπου αναζητεί συμμαχίες στην Ευρώπη, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στην Ελλάδα είναι ουρά της ΝΔ ενώ στην Πορτογαλία οι σοσιαλιστές συνεργάζονται στην κυβέρνηση με την Αριστερά και τους Κομμουνιστές.

Για το δημοσίευμα της Die Welt ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η γερμανική πρεσβεία το διέψευσε απολύτως, γεγονός που δεν συνηθίζεται από την γερμανική κυβέρνηση και σημείωσε ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν τον ανησυχούν, αφήνοντας αιχμές και για διαφορετικές απόψεις για το ελληνικό ζήτημα εντός της γερμανικής κυβέρνησης. «Όσοι θέλουν να φέρουν από το παράθυρο αυτό που δεν κατάφεραν τον Ιούλιο δεν θα το πετύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι γίνεται πολύ συζήτηση για τα αυτονόητα ζητήματα όπως για παράδειγμα την ανάγκη υπάρξει μια κουλτούρα διαλόγου με τους πολιτικούς αρχηγούς και υπογράμμισε ότι δεν ζήτησε από κανέναν να ψηφίσει κανένα νόμο. «Η συναίνεση, η συνεννόηση, η συγκυβέρνηση είναι τρία διαφορετικά πράγματα. Εγώ ζήτησα συνεννόηση για να αποκτήσουμε εθνική γραμμή πλεύσης σε μείζονα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφερόμενος στο προσφυγικό και στο ασφαλιστικό. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προοπτική τετραετίας και ότι δεν κάνει καλό στην αντιπολίτευση να κοιμάται και να ξυπνάει με την έγνοια ότι θα πέσει η κυβέρνηση.« Αν περιμένεις κάθε μέρα να πέσει η κυβέρνηση τότε θα την πατήσει σαν το λύκο με τα πρόβατα, στο τέλος δεν θα τους ακούει κανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε μία επίθεση φιλίας προς τον Β. Λεβέντη τόνισε ότι δεν είναι εκπρόσωπος της διαπλοκής στον βαθμό που ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εισηγήθηκε  οικουμενική κυβέρνηση και σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση πίστωσε την πρόταση στα σχέδια της διαπλοκής. Είπε χαρακτηριστικά ότι το μιντιακό σύστημα τον απέρριπτε επί 20 χρόνια και τώρα τον καθιστά ρυθμιστή της πολιτικής ζωής. «Από εκεί που τον καλούσαν στο στούντιο για να τον κεράσουν πίτσες, τώρα τον αναγορεύουν σε ρυθμιστή», είπε ο Πρωθυπουργός. Είπε μάλιστα ότι κάποιες από τις ιδέες του είναι καλές αλλά ανεφάρμοστες και προανήγγειλε ότι θα τον συναντήσει όπως και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της Χρυσής Αυγής. Αναφερόμενος δε στο θέμα της διαπλοκής είπε ότι δεν είναι ζήτημα ονομάτων αλλά διαδικασίας και τόνισε ότι πρέπει να μπουν κανόνες και να πληρώσουν όλοι αυτό που τους αναλογεί. Σε μία δήλωσή του με έντονο συμβολισμό είπε ότι δεν συνέβαιναν όλα αυτά όταν κυριαρχούσε η πολιτική και οι πρωθυπουργοί ήταν ισχυροί προσδιορίζοντας ως το χρονικό διάστημα που άρχισαν να αποκτούν ισχυρούς δεσμούς τα επιχειρηματικά συμφέροντα με την πολιτική και τις τράπεζες τα τελευταία 20 χρόνια από το 1996 και έπειτα αφήνοντας εκτός της διακυβέρνηση του Αν. Παπανδρέου. «Ήμασταν σχεδόν μόνοι απέναντι σε ένα πολιτικό και μιντιακό σύστημα», είπε ο κ. Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αναφέρουν με χαιρεκακία: «"Μπορεί να κόψαμε συντάξεις αλλά δεν θα σε βοηθήσουμε να γίνεις ίδιος με εμάς". Αλλά δεν θα γίνουμε οι ίδιοι ό,τι κι αν γίνει», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε δε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να μην συμμετέχει στην επιλογή των μελών των ανεξάρτητων αρχών όπως για το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης συζητείται να κατατεθεί τροπολογία όπου να ανατίθεται στο υπουργικό συμβούλιο η επιλογή των μελών των ανεξάρτητων αρχών. «Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προσέλθουν στις διαδικασίες για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αν δεν συμβεί θα σημαίνει ότι άλλα συμφέροντα κρύβονται από πίσω και η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες», είπε ο Πρωθυπουργός.

Για το ασφαλιστικό δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις και δήλωσε ότι για να καλυφθεί το 0,4% του ΑΕΠ για να κλείσει το θέμα θα μπορούσαν να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 1% ενώ αναφερόμενος στις εργοδοτικές οργανώσεις είπε ότι θα περίμενε να δώσουν την συγκατάθεσή τους αφού θα κάνουν απόσβεση σε βάθος τριετίας. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει σύσσωμη την νομοθετική παρέμβαση.

Έκανε ακόμη λόγο για επιτάχυνση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με στόχο την αναβάθμιση των assets του Δημοσίου. «Είναι πολύ καλύτερο τώρα που έχουμε μπροστά μας σημαντικές αποκρατικοποιήσεις (αεροδρόμια ΟΛΠ κ.λπ) να έχουμε φτιάξει αυτό το ταμείο ώστε τα έσοδα να μην πάνε όλα στο χρέος αλλά και στην οικονομία», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών και μάλιστα ανθρώπων που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα», είπε ο Πρωθυπουργός για το προσφυγικό πρόβλημα και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να προχωρήσει η Ευρώπη πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Αν τα Σκόπια θέλουν να κλείσουν σύνορα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτοί οι μη πρόσφυγες να γυρίζουν στις χώρες τους ή να τους μοιραστούν κ αυτούς, όχι να μείνουν στην Ελλάδα». Τέλος κάλεσε το ΔΝΤ να αποφασίσει τι θα κάνει όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρη την βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Για την επίσκεψη Κέρι ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν έχει ξανακάνει τόσο θετικές δηλώσεις για τη χώρα. «Εμείς δεν ζητήσαμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ γιατι πιστεύουμε ότι η ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζει μόνη της τα θέματά της. Επειδή το ταμείο δεν χρηματοδοτεί περιμένω να δω αν έχει προοπτική βιωσιμότητας. Η συμβολή του έχει αξία για κάποιες χώρες του βορρά», είπε χαρακτηριστικά.

Thetoc.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0