Το μαγαζάκι της ράφτρας που έγινε στάχτη στα Εξάρχεια «ξεσηκώνει» το Facebook
Επί 40 χρόνια το δούλευε ανελλιπώς και την Κυριακή της το έκαψαν
Έστεκε εδώ και 40 χρόνια στη Θεμιστοκλέους. Η Μαρία Θεολόγου το άνοιγε κάθε πρωί εκτός από τις Κυριακές. Πριν από λίγο καιρό είχε βγει στη σύνταξη και το είχε αφήσει στον άνεργο γιο της.
Στο υπόγειό του σχεδίαζε κι έραβε μόνη της τα ρούχα που είχε προς πώληση στο ισόγειο. Επέλεγε μόνο βαμβακερά υφάσματα, επειδή τα συνθετικά της έφερναν δύσπνοια.
Από αυτό το συνοικιακό μαγαζάκι συντηρούσε την άνεργη διπλωματούχο κόρη της, η οποία το άνοιγε όταν εκείνη πήγαινε για θεραπευτικά λουτρά στη λίμνη της Βουλιαγμένης.
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου το μικρό μαγαζάκι της Θεμιστοκλέους ήταν κλειστό. Κι αυτή την Κυριακή έγινε στάχτη.
Ο κόπος 40 ετών και το βιος μιας οικογένειας έχει εξοργίσει τους χρήστες των social media, που ο ένας μετά τον άλλο αναπαράγουν τη φωτογραφία και προτείνουν στους χρήστες να δημιουργηθεί ένα event που να καλεί εθελοντικά όποιον θέλει να βοηθήσει στην ανακαίνιση του χώρου.
Η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» είπε: «Δεν έμεινε τίποτα. Μας έχουν καταστρέψει ολοσχερώς. Σαράντα λεπτά έκανε να έρθει η Πυροσβεστική. Μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να κατέβει στο σημείο χωρίς τη συμπαράσταση της αστυνομίας. Όταν κατέβασαν μια διμοιρία των ΜΑΤ, ήρθε και το όχημα της Πυροσβεστικής». Όμως το κακό είχε γίνει… «Από αυτό το μαγαζί έζησα μια οικογένεια» λέει.
Τις συνθήκες της πυρκαγιάς ερευνά η Πυροσβεστική ωστόσο υπήρξαν μαρτυρίες ότι από διερχόμενο δίκυκλο πέταξαν άγνωστοι γκαζάκι ή μολότοφ.
Σημειώνεται ότι παλαιότερα, ο Δημήτρης Φύσσας στη στήλη του City Lover είχε κάνει ένα αφιέρωμα στο μαγαζάκι, γράφοντας τα εξής: «Γυναικεία ρούχα Αν χρειαζόσαστε απλά γυναικεία καλοκαιρινά ρούχα, της τελευταίας στιγμής, σας προτείνω την μπουτίκ «Telino». Τα περισσότερα τα σχεδιάζει και τα φτιάχνει η ίδια η κ. Μαρία Θεολόγου, και γι’ αυτό είναι σε θέση –παρά την καλή ποιότητά τους– να τα πουλάει πάμφτηνα, από 5 μέχρι 25 ευρώ. Θεμιστοκλέους 54, Εξάρχεια, 210 3813181».
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα