Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Και στη φουφού του παραβάτη καστανά - Του Σπύρου Σεραφείμ

Αρχική | Απόψεις | Και στη φουφού του παραβάτη καστανά - Του Σπύρου Σεραφείμ

Η μεγάλη γιορτή της Αγάπης φτάνει, το κλίμα αλλάζει(;), γίνεται πιο εορταστικό(;), άνθρωποι ξεχύνονται(;) για ψώνια, (και) η Θεσσαλονίκη στολίζεται και φωτίζεται, όλα μπαίνουν σε χριστουγεννιάτικη τροχιά. Και, ξαφνικά, σύμφωνα με αυτό το site, ένας παλιόγερος καστανάς χαλάει το εορταστικό image, ενώ δεν ξέρουμε κι αν δηλώνει στην Εφορία τις δυσθεώρητες εισπράξεις που επιτυγχάνει, αλλά σίγουρα δεν έχει άδεια μικροπωλητή.

Ευτυχώς, όμως, επτά αστυνομικοί -που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη- μεταβαίνουν στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους όπου βρισκόταν με το καρότσι του ο ύποπτος καστανάς. Θέλουν να τον συλλάβουν κι εκείνος, άκου να δεις, φωνάζει ότι δεν είναι παράνομος. Οι αστυνομικοί τού ξεκαθαρίζουν ότι το καρότσι του, με όλα τα προϊόντα αισχροκέρδειας, κατάσχεται. Ο πωλητής αντιδρά έντονα -«αντίσταση κατά της Αρχής- δεν θέλει να του πάρουν το προϊόν εγκλήματος και, ξαφνικά, χάνει τις αισθήσεις του. Είναι προφανές ότι κάνει «θέατρο». Οι αστυνομικοί, πολύ σωστά, τραβούν απότομα το καρότσι, τα κάστανα σκορπίζονται στο έδαφος, ενώ στην απέναντι γωνία περιμένει ολάκερος γερανός για να «σηκώσει» το καρότσι. Την ίδια στιγμή φτάνει και περιπολικό προκειμένου να μεταγάγει τον εγκληματία καστανά. Και για να μην πει κανείς ότι η Αστυνομία μας δείχνει σκληρό πρόσωπο, φτάνει στον τόπο του εγκλήματος και ασθενοφόρο όπου -σε μια κρίση ανθρωπιάς- δίνεται εντολή να παραλάβουν τον παραβάτη, προκειμένου να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ετσι, τελείωσε άλλη μια επιχείρηση, άλλη μια μάχη κατά της παραβατικότητας, στην οποία τα όργανα του Νόμου και της Τάξης έπραξαν άριστα και υπήρξαν αμείλικτα.

Photo: seleo.gr

Πριν από λίγες ημέρες, αντιμέτωπη με πρόστιμο 5.000 ευρώ βρέθηκε μια 79χρονη παλιόγρια από χωριό των Τρικάλων, για να μάθει να πουλάει λαχανικά και χόρτα στη λαϊκή αγορά, χωρίς τα ιερά παραστατικά του άψογου κράτους μας – στο οποίο όλα λειτουργούν ρολόι.

Αυτές, να ξέρετε, είναι μόνο δύο από τις πιο γνωστές ιστορίες κατά τις οποίες ο πολίτης μπορεί να αισθανθεί την ασφάλεια στο πετσί του, να νιώσει ότι η πολιτεία είναι δίπλα του έτοιμη να πατάξει κάθε παράβαση και να τιμωρήσει τους πολίτες που παρανομούν, δείχνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες του λειτουργούν άμεσα και με αποτελεσματικότητα.

Παρά το γεγονός ότι προσπάθησα να «κανιβαλίσω» και να τρολάρω τα δύο συμβάντα, η οργή μου δεν με αφήνει να το συνεχίσω. Και εδώ, σε αυτά τα δύο περιστατικά, η ντροπή προς το κράτος περισσεύει. Αυτούς τους τρόπους βρήκατε, ρε απίθανοι τύποι, για να εφαρμόσετε τον νόμο - και με τόση βαρβαρότητα; Στον ηλικιωμένο καστανά και στη γιαγιά;  Πατάω play, οι νότες που σκορπίζονται στο δωμάτιο πάντα ηρεμούν τους χτύπους της καρδιάς και στα μηνίγγια. «Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει / στα εργοστάσια μπροστά και στα σκουπίδια πλάι / να μπερδευτώ με τους εργάτες / να πω τον πόνο μου στις γάτες / και στη φουφού του καστανά / στάχτη να γίνεις σατανά».

Μακάρι, σε μια υποτιθέμενη φουφού, κάποιου «εγκληματία» καστανά, να καούν όλες οι παντελώς άστοχες κρατικές νοοτροπίες και πρακτικές. Αλλά, τώρα, φίλες και φίλοι, μη στεναχωριόμαστε άλλο, η γιορτή συνεχίζεται στη λαμπερή πόλη μας!

Protagon.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0