Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - εντός της ημέρας θα δει Ολάντ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ - εντός της ημέρας θα δει Ολάντ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του ελληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο

 



Με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, συναντάται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες.


Στο περιθώριο της συνόδου, ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.


Στο τραπέζι των συναντήσεων του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τους Μέρκελ και Ολάντ, θα τεθούν τόσο θέματα που αφορούν την οικονομία και την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος, όσο και αυτά του προσφυγικού ζητήματος.


Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη η Τουρκία να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στην Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας, σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε η σημασία της σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας στον έλεγχο και τη μείωση των προσφυγικών ροών.


Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αναγνωρίστηκε η ανάγκη να εφαρμοστεί η διμερής συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επιστροφής στην Τουρκία όλων όσων «δεν έχουν το προσφυγικό προφίλ».


Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση να ασκηθούν σημαντικές πιέσεις από την πλευρά της ΕΕ προς τρίτες χώρες, προκειμένου είτε να ενεργοποιηθούν παλιότερες συμφωνίες επανεισδοχής, είτε να γίνουν επιστροφές.


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένας νόμιμος και ασφαλής δίαυλος μεταφοράς των προσφύγων προς τον προορισμό τους, αλλά και μια συγκροτημένη πολιτική επιστροφών για όσους δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0