Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι μονομάχοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.


Από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.


Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.


Στην δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. "Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα".


Ο  κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: "Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".


Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Κύριο χαρακτηριστικό από το πρωί ήταν η μεγάλη συμμετοχή και οι ουρές στα εκλογικά τμήματα.


Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 7:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα.


Σε εκλογικά κέντρα όμως που υπήρχαν ουρές, η διαδικασία, με απόφαση των οικείων εφορευτικών επιτροπών ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ, και αφού ψήφισαν όλοι.


Από την λεωφόρο Συγγρού εκτιμούσαν ότι τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περί τους 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.


Κοινός τόπος τόσο της λεωφόρου Συγγρού όσο και των υποψηφίων είναι ότι "οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους". Καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας καθυστέρησε θα αργήσει αντίστοιχα και η ολοκλήρωση της καταμέτρησης.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0