Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προσφορά για τον ΟΛΠ κατέθεσε η Cosco

Αρχική | Οικονομία | Προσφορά για τον ΟΛΠ κατέθεσε η Cosco

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Προσφορά για τον ΟΛΠ κατέθεσε η Cosco και εκτιμάται ότι πιθανότατα αυτή θα είναι και η μοναδική προσφορά. Ωστόσο, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών που συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. αναμενόταν να κατατεθούν τη Δευτέρα στο Λονδίνο και ειδικότερα στα γραφεία της Morgan Stanley, στην Bank Street. Οι πληροφορίες ήθελαν την κινεζική Cosco Pacific να καταθέτει σίγουρα προσφορά και ενδεχομένως και την A.P. Moeller - Maersk, ενώ επιφυλάξεις υπήρχαν για την International Container Terminal Services. Σε κάθε περίπτωση, η Cosco θεωρούνταν ως φαβορί.

Η Morgan Stanley, που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, θα μεταβιβάσει τις προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και αναμένεται να αποσφραγίσει τις τεχνικές προσφορές που αφορούν τις επενδύσεις εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Οι οικονομικές προσφορές δεν αναμένεται να αποσφραγιστούν πριν από το νέο έτος, διότι χρειάζεται η παρουσία στην Αθήνα όλων των συμβούλων της εν λόγω αποκρατικοποίησης, κάτι που λόγω των εορτών δεν αναμένεται να καταστεί δυνατόν πριν από τις αρχές του 2016.

Το ζητούμενο πάντως, είναι τόσο ο αριθμός των προσφορών, όσο και το ύψος του τιμήματος που θα προσφέρει ο πλειοδότης.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, την περασμένη άνοιξη το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση είχαν προϋπολογίσει έσοδα 350 εκατ. ευρώ από την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ. Την περασμένη Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε ότι το τίμημα μπορεί να ανέλθει ακόμη και στα 400 εκατ. ευρώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο προτιμητέος επενδυτής θα έχει προσφέρει υπερτίμημα της τάξης του 70% επί της τρέχουσας αξίας της προς πώληση συμμετοχής.

Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη τόσο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που τώρα φαίνεται να έχει πάρει ανοδική πορεία, όσο και για την ανάκαμψη των επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0