Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Από τις «κλαδικές» του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις κλειδιά του κράτους

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Από τις «κλαδικές» του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις κλειδιά του κράτους

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιατάρακτα και με τη μέγιστη επιμέλεια στήνει το δικό του «βαθύ κράτος» σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία.

 

 

 

Η επιλογή του Νίκου Φίλη να «κοσμήσει» τη νέα διαδραστική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με σκίτσο – προσωπογραφία του φυσικά δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την αμφιλεγόμενη διαδικασία που επέλεξε για την αντικατάσταση των 110 διευθυντών εκπαίδευσης τον Ιανουάριο.

Υποδηλώνει όμως μια πρακτική που υιοθέτησε και «αναπαλαίωσε» η κυβέρνηση Τσίπρα: το κράτος λάφυρο του κυβερνώντος κόμματος.

Αδιατάρακτα και με τη μέγιστη επιμέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό του «βαθύ κράτος» σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία. Τομείς όπου «υπηρετεί» και ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που στήριξαν προεκλογικά και εκλογικά το κυβερνών κόμμα.

Η κεντρική αυτή επιδίωξη του Μαξίμου έρχεται και σε κόντρα με την βασική μεταρρύθμιση που απαιτούν σταθερά από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις οι πιστωτές: να σταματήσει η κομματοκρατία και η αναξιοκρατία στην δημόσια διοίκηση.

 

Λεπίδι στις παλιές διοικήσεις των νοσοκομείων: από 127 κράτησαν 16!

Στις θέσεις ευθύνης στο χώρο της υγείας από τους 127 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία τον Νοέμβριο 2015, έμειναν στις θέσεις τους μόνο οι 16!

Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα να απομακρυνθούν άμεσα οι διοικητές χωρίς να αποζημιωθούν (η σχετική διάταξη αν και ψηφίστηκε απεσύρθη άρον άρον κατόπιν πιέσεων των δανειστών), επιλέχθηκε η αμφιλεγόμενη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης (για παρωδία μιλούν πολλοί).

Όπως κατήγγειλαν πολλοί από τους αξιολογούμενους τα κριτήρια είναι ασαφή και οι στόχοι δεν είναι μετρήσιμοι (για παράδειγμα πώς να μετρήσεις τη “συνεργασιμότητα”;» ενώ σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η παραδοχή της ηγεσίας του υπουργείου ότι κάποιοι διοικητές, παρά τη θετική αξιολόγηση, απολύθηκαν για λόγους «εργασιακής ειρήνης».

Διοικητής νοσοκομείου της Β. Ελλάδας, που επί θητείας του λειτούργησε πτέρυγα νοσοκομείου η οποία παρέμενε κλειστή επί 20 έτη, κόπηκε μετά από συνέντευξη που διήρκεσε τέσσερα ολόκληρα λεπτά! Άλλος διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλίας παύθηκε, παρά το γεγονός ότι υπέρ της παραμονής του είχαν ταχθεί με επιστολή τους 31 γιατροί του νοσοκομείου που εξήραν το έργο του και τη διασφάλιση κλίματος εργασιακής ειρήνης.

Παρά ταύτα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου απορεί: «Πώς μία αυτονόητη, στο παρελθόν, πολιτική διαδικασία αλλαγής διοικήσεων πάει να αναχθεί σε μείζον πολιτικό γεγονός;».


Συνεργάτες βουλευτών σε θέσεις αντιπροέδρων νοσοκομείων

Το πρόσφατο ζεϊμπέκικο της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη ...αποκάλυψε έναν ακόμη στενό «κρίκο» μεταξύ κόμματος και κράτους.

Ενας από τους κυρίους που απαθανατίστηκαν να χειροκροτούν την εκπρόσωπο ορίστηκε αντιπρόεδρος στο νοσοκομείο της Αρτας.

Στο ΦΕΚ τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 908 – 11.12.2015, αναφέρεται πως ο Βασίλειος Μπαλάσκας, οδοντίατρος, ορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος, σε αντικατάσταση του Λάμπρου Αθανασίου.

Θέση μέλους στο Δ.Σ. στο ίδιο Νοσοκομείο καταλαμβάνει και ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, ο κ. Κώστας Ροβίνας. Οι δύο άνδρες ήταν στο ψηφοδέλτιο Άρτας της κας Γεροβασίλη όταν ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου.


110 θέσεις στην εκπαίδευση για τα δικά μας παιδιά;

Τον Ιανουάριο θα επιλεγούν μέσω μιας αμφιλεγόμενης διαδικασίας στην οποία η συνέντευξη μετράει περισσότερο από τα υπόλοιπα κριτήρια και οι 110 διευθυντές εκπαίδευσης.

Ενώ μόλις την περασμένη άνοιξη είχαν διοριστεί οι 13 περιφερειακοί διευθυντές στην πλειοψηφία τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για τους οποίους εκλήθη ο κ Τσίπρας να απολογηθεί στο ευρωκοινοβούλιο στην πρώτη του παρουσία όταν του επιτέθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Thetoc.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0