Τριγμοί στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη του συζύγου της Καφαντάρη
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Τριγμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος προκαλεί η πρόσληψη του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη σε δημόσια εταιρεία.
Η Επιτροπή της Βουλής ενέκρινε την τοποθέτηση των τριών νέων μελών του Δ.Σ. της νέας «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.» και διευθύνων σύμβουλος διορίστηκε ο Αργύρης Αργυρίου, σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε χαρακτηριστικά πως όταν πρώτου βαθμού συγγενής αιρετού είναι ο καλύτερος για μια θέση που προκηρύσσεται δημόσια από την κυβέρνηση, ας επιλέγουμε τον δεύτερο καλύτερο.
Το ζήτημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε: «Σε αυτό το κομμάτι, το συγγενικό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί. Είναι λίγο θέμα!»
Έντονες διαφωνίες από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Eίχαν προηγηθεί έντονες διαφωνίες από την αντιπολίτευση, κυρίως από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που έκαναν λόγο μεταξύ άλλων για εταιρία «φάντασμα, χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο», καταλογίζοντας πολιτικές σκοπιμότητες στη δημιουργία της.
Απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε άστοχες τις επικρίσεις που ακούστηκαν και υπεραμύνθηκε της ανάγκης συγκρότησης της επιχείρησης, την ώρα που, όπως είπε, διαπιστώνονται μεγάλες και ταχύτατες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα.
«Υπάρχει ένας ενεργειακός οργασμός. Ο ΤΑΡ έχει επανεκκινήσει και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα 10 μεγαλύτερα έργα στον κόσμο. Είναι ακόμη ο IGB, ο East Med, οι έρευνες στη δυτική Ελλάδα, όπου την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τα τρία τελευταία οικόπεδα, η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ισραήλ. Ταυτόχρονα η Ε.Ε. επιδιώκει διασυνδέσεις. Επίσης στο πλαίσιο αυτό είναι η Ελλάδα σε συζητήσεις με τη Ρωσία για ένα πολύ μεγάλο αγωγό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
«Διορίζουμε διοίκηση σε μια εταιρεία που δεν έχει ακόμα καταστατικό», υποστήριξε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης ενώ επέκρινε το γεγονός ότι εξαιρέθηκε η ΔΕΠΕΝΕ από τις εταιρείες που έχουν πλαφόν στις αμοιβές της διοίκησης.
«Πρόκειται για εταιρεία σκάνδαλο που η ύπαρξή της αποτελεί σκάνδαλο», συμπλήρωσε.
Νωρίτερα, ο εισηγητής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε: «Έχω ένσταση επί της αρχής για τη σύσταση της εταιρείας. Πιστεύω ότι η ΔΕΠΕΝΕ δεν θα έχει αντικείμενο. Δεν βλέπω την προστιθέμενη αξία της».
Από την πλευρά του, ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΔΕΠΕΝΕ ανέφερε ότι το κράτος θα πληρώσει συνολικά 1 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, διευκρινίζοντας ότι η δόση θα είναι 330.00 ευρώ το χρόνο και αν το κράτος δει ότι δαπανάται πάνω από το 50% των πόρων για λειτουργικές δαπάνες, μπορεί να παρεμβαίνει και να σταματά τη χρηματοδότηση.
Παράλληλα εκτίμησε ότι το λειτουργικό κόστος της εταιρίας θα είναι 100.000-150.000 ευρώ το χρόνο.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα