Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο στη Νέα Δημοκρατία

- Μικρή παράταση κατά περίπτωση σε εκλογικά τμήματα

 

Η ΝΔ εκλέγει νέο πρόεδρο (Φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 


Κλείνουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, ενώ σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχει ακόμη κόσμος δίνεται μικρή παράταση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις τελευταίες ώρες η συμμετοχή έχει αυξηθεί. Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, με μόνη εξαίρεση τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου στη Ν.Φιλαδέλφεια από ομάδα αντιεξουσιαστών

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται στις 11 το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης μετά τις 5 και μισή το απόγευμα, διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα - και έδιναν προβάδισμα σε έναν από τους δύο υποψηφίους.

«Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ από χθες είναι σε διαρκή συνεδρίαση. Όσα γράφονται και λέγονται για προβλέψεις δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Είναι ανυπόστατα», ανέφερε.

Σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές είπε επίσης ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική», ενώ για το αποτέλεσμα είπε ότι θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατόν

Οι διεκδικητές της αρχηγίας είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κ.Μεϊμαράκης είχε λάβει ποσοστό 39,8% και ο κ.Μητσοτάκης ποσοστό 28,5%.

Σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα θα παίξει ποιον από τους δύο υποψηφίους θα επιλέξουν όσοι είχαν ψηφίσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη στον πρώτο γύρο.

Το πρωί πάντως ένα απρόοπτο σημάδεψε την εκλογική διαδικασία στη Ν.Φιλαδέλφεια. Ομάδα της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλε σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Ν.Φιλαδέλφεια και έβαψε με μπογιά τις κάλπες ενώ πέταξε κάτω το παραβάν. Η διαδικασία διακόπηκε για λίγη ώρα ωστόσο πλέον συνεχίζεται κανονικά.

«Σήμερα ξημερώνει μία νέα ημέρα για τη ΝΔ και μία νέα ημέρα για την Ελλάδα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά. Όπως πρόσθεσε «τη Δευτέρα η ΝΔ θα είναι όχι μόνο ενωμένη αλλά και ανανεωμένη». Κάλεσε δε τους φίλους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Νωρίτερα το πρωί ψήφισε στη Θεσσαλονίκη και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός  Κώστας Καραμανλής χωρίς όμως να κάνει δηλώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0