Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αποφυλακίστηκε ο Σπύρος από το Μπουρούντι

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αποφυλακίστηκε ο Σπύρος από το Μπουρούντι

Η ΑΓΩΝΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

 

 

Σήμερα, 22/1/2016 και ώρα 11.45 π.μ., ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα πέρασε το κατώφλι των φυλακών, όπου βρέθηκε παράνομα φυλακισμένος, επί 6 περίπου μήνες . Είναι ελεύθερος πια. Η αγωνία όμως δεν τελειώνει.

 

'Εχει έντονους φόβους για την ασφάλεια και τη ζωή του κατά την έξοδό του από τη φυλακή. Από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που λυμαίνονται τη χώρα. Βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή της Gitega, 100 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Σε πολλά σημεία της διαδρομής δεν υπάρχει καν δρόμος. Στις περιοχές αυτές κυκλοφορούν και περιπολούν παραστρατωτικές ομάδες, που στήνουν μπλόκα στους "αντιπάλους". Είναι τα λεγόμενα "Διόδια Θανάτου". Όταν βρεθείς  εκεί, πληρώνεις είτε με χρήματα είτε με το αίμα σου.

Τις τελευταίες ώρες της φυλάκισης του, έλεγε, με αγωνία,  ότι το μόνο που θέλει τώρα είναι να γυρίσει  στην πατρίδα του, που τόσο αγαπά, μαζί με την οικογένειά του.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την αποφυλάκισή του, το «Έθνος» επικοινώνησε με τους δικηγόρους του Σπύρου, Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη, οι οποίοι εκφράζουν μεγάλη ανακούφιση για το τέλος του εφιάλτη που έζησε όλους αυτούς τους μήνες.

Η μάχη που δόθηκε ήταν άνιση πλην όμως κερδήθηκε με αντοχή και πείσμα.Ταυτόχρονα, απευθύνουν έκκληση σε κάθε αρμόδια πολιτειακή  αρχή για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής του, αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ζητούμενο όλων πλέον είναι ο επαναπατρισμός, ενός μεγάλου Έλληνα, που βρέθηκε σε ακραίο κίνδυνο, για να υπερασπίσει τη ζωή και ελευθερία των άλλων.

Λευτέρης Μπιντέλας - Μαρία Ψαρά

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0