Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα

REUTERS, AP

 

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Αγκυρα, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για τουλάχιστον 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.


Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας ανέφερε ότι «δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση», επισημαίνοντας ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου πακέτου αμέσως μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη».

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο καιι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικά καταλύματα και σε όχι μεγάλη απόσταση από τη Βουλή της χώρας, κυβερνητικά κτίρια και τα κεντρικά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη επίσημα διευκρινιστεί, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚP, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «τρομοκρατική πράξη». Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε την, προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, αναχώρισή του για τις Βρυξέλλες, ενώ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ερντογάν: Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «τέτοιους είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».

«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0