Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Βουλή: «Πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Βουλή: «Πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων για δύο χρόνια

Στην αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 για τα στελέχη του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ιατροί, διπλωμάτες, καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α) προχωρά η κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο.


Με άλλη τροπολογία καθορίζεται ο τρόπος επιστροφής του ΕΚΑΣ από συνταξιούχους που το έχουν λάβει και σύμφωνα με νεώτερες διατάξεις δεν το δικαιούνται.


Η περί παγώματος των ειδικών μισθολογίων τροπολογία αναφέρει ότι «αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια». Η κυβέρνηση υποστηρίζει στην αιτιολογική έκθεσή της ότι «η διάταξη κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογη με την διετή (2016-2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται πως «από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2017 και 2018». Οπως σημειώνεται επίσης, στην ειδική Εκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, «η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών αφορά όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια», και υπό αυτό το πρίσμα αναφέρονται ειδικότερα οι: Δικαστικοί λειτουργοί, Κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιατροδικαστές, Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, Μέλη ΕΠ των ΤΕΙ, Ερευνητές, πρώην μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Γιατρούς του ΕΣΥ και εξομοιούμενους μισθολογικά με αυτούς, Διπλωματικούς υπαλλήλους, Αρχιερείς, Μουσικούς, Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Μέλη ΕΠ των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό στρατιωτικών και εκκλησιαστικών σχολών.


Στη σχετική με το ΕΚΑΣ τροπολογία, αναφέρεται ότι η επιστροφή «γίνεται με συμψηφιστικό επανυπολογισμό της σύνταξης του δικαιούχου σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση που το ποσό της μηνιαίας δόσης υπερβαίνει τα τριάντα ευρώ, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται συμψηφιζόμενο με τη σύνταξη σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018».


Στη  ίδια τροπολογία υπάρχει και πρόβλεψη να εξαιρούνται «από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία προστίμου, για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0