Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Παγκόσμιο Χρυσό για κρασί Έλληνα παραγωγού

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Αυστραλίας | Παγκόσμιο Χρυσό για κρασί Έλληνα παραγωγού

Υψηλότατες διακρίσεις για κρασιά της οικογένειας Μαρκέα από την Νότια Αυστραλία



 

O Δημήτρης Μαρκέας με ένα από τα βραβευμένα κρασιά του, P&E Markeas Shiraz

 

 

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ήταν η πέμπτη συνεχή χρονιά που τα κρασιά της οικογένειας Μαρκέα από την Νότια Αυστραλία απέσπασαν σημαντικότατες διακρίσεις σε διεθνή διαγωνισμό κρασιού.

Η ποικιλία Chardonnay της χρονιάς 2016 της οινοποιίας Mallee Estate του ελληνικής καταγωγής οινοπαραγωγού Δημήτρης Μαρκέας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Νέας Υόρκης. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1978 στο οικογενειακό αμπελώνα.

Επιπλέον, οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon του 2014 και P&E Shiraz του 2010 απέσπασαν τα αργυρά βραβεία στον ίδιο διαγωνισμό.

Τα κρασιά της οινοποιείας Μαρκέα έχουν συμμετάσχει επανειλημμένα στους Διαγωνισμούς Οίνου στη Νέα Υόρκη, σχεδόν κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι σήμερα και έχουν λάβει υψηλές βαθμολογίες.

Η οικογένεια Μαρκέα


Ο κ. Μαρκέας διαχειρίζεται το οινοποιείο Mallee Estate Winery, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του Παναγιώτης και Ελένη Μαρκέα το 1969. Η οικογένεια κατάγεται από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας και εγκαταστάθηκε στην εύκρατη ηλιόλουστη περιοχή του ποταμού Murray της Νότιας Αυστραλίας.

Το 1998 η οικογένεια αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι γης στην ίδια περιοχή και την ίδια περίοδο ο Δημήτρης αποφασίσει να ακολουθήσει σπουδές Οινολογίας στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, κατάφεραν να μετατρέψουν τους αμπελώνες σε ένα πρότυπο οινοποιείο.

Η επαρχία Riverland είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή παραγωγής κρασιού στην Αυστραλία. Το κλίμα είναι ζεστό ηπειρωτικό και η μέση θερμοκρασία το χειμώνα φτάνει τους 16 βαθμούς και το καλοκαίρι τους 30. Η περιοχή θεωρείται το «μηχανοστάσιο» παραγωγής κρασιού στην Αυστραλία καθώς εκεί παράγονται μερικά από τα πιο δημοφιλή κρασιά της χώρας. Η οινοποιεία σήμερα εξάγει ποσότητες κρασιού στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αυστραλία-OASIS: Η οικογενειακή επιχείρηση που είδε τη ζήτηση για ελληνικό καφέ να αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

07 Μαϊου 2020, 19:14
Οι συνθήκες καραντίνας οδήγησαν σε άνοδο τις διαδικτυακές παραγγελίες   Ο χώρος της καφεστίασης ήταν από ...

Έλληνας της Μελβούρνης μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε ανέργους

30 Μαρτίου 2020, 22:32
Ο Πίτερ Ντάρμος που πήγε στο Centrelink του Box Hill και μοίραζε χαρτονομίσματα των ...

«Υπάρχουν θεραπείες για πολλές ασθένειες αλλά κάθονται μέσα στα ψυγεία»

03 Απριλίου 2019, 01:47
Λέει η ομογενής επιστήμονας Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Βάσω Αποστολοπούλου, στον «Νέο Κόσμο», ανακοινώνοντας επισήμως ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0