Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στην απάτη με τα εικονικά Τροχαία – Πώς δρουν οι απατεώνες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στην απάτη με τα εικονικά Τροχαία – Πώς δρουν οι απατεώνες

Η απάτη με τα εικονικά τροχαία άρχισε να απασχολεί ξανά έντονα την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες καλούν ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως μεγάλης ηλικίας, προφασίζονται ότι είναι αστυνομικοί και αναφέρουν ότι συγγενείς των κληθέντων έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρο Τροχαίο. Οι απατεώνες «αστυνομικοί» προσθέτουν ότι μπορούν να γλιτώσουν το συγγενή αν τους καταβληθούν χρήματα.

Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε από την Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής στον Άγιο Παντελεήμονα. Λίγο μετά τις 19:00 άγνωστος επικοινώνησε με μία 67χρονη γυναίκα που μένει στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας. Προφασίστηκε ότι ήταν αστυνομικός και της ανέφερε ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και είχε σκοτώσει ανήλικο. Κατόπιν, επικαλέστηκε την ιδιότητά του προσθέτοντας ότι μπορεί να απαλλάξει το γιο της από τις νομικές συνέπειες αν του παραδώσει 3.500 ευρώ ως «λάδωμα» για να αφεθεί ελεύθερος.

Όταν ο απατεώνας κατάλαβε ότι τα λόγια του είχαν πείσει τη γυναίκα τότε την προέτρεψε να μην επικοινωνήσει με κανέναν και να τοποθετήσει τα χρήματα σε κάδο απορριμμάτων απέναντι από το σπίτι της. Δυστυχώς η 67χρονη έκανε ότι της έλεγε ο απατεώνας και άφησε τα χρήματα ακριβώς εκεί που της είπε. Άγνωστος τα παρέλαβε χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί. Λίγο αργότερα το θύμα κατάλαβε την απάτη όταν κατόρθωσε να μιλήσει με το παιδί της, το οποίο φυσικά δεν ήταν υπαίτιο κανενός τροχαίου δυστυχήματος. Τα στελέχη του τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα επιχειρούν να εντοπίσουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει εκείνον ή εκείνη που παρέλαβε τα χρήματα.

The Huffington Post





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0