Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης είχε μπει νόμιμα στην Τουρκία με τη γυναίκα και τα παιδιά του

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης είχε μπει νόμιμα στην Τουρκία με τη γυναίκα και τα παιδιά του

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ


Φωτογραφία ενός διαβατηρίου με το όνομα Akhe Mashrapov κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τεελευταίες ώρες και φέρεται πως ανήκει στον μακελάρη της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για τον Akhe Mashrapov, από τη Δημοκρατία της Κιργιζίας (Κιργιστάν), με ημερομηνία γέννησης στις 2/08/1988.

Η φωτογραφία του διαβατηρίου ανέβηκε στο twitter από το Bosphorus Observer. Ωστόσο η τουρκική αστυνομία ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον άνθρωπο που ευθύνεται για το μακελειό της Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ, τεράστια επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι αρχές δέχθηκαν μια πληροφορία από πολίτη, ο οποίος υποστήριξε πως είδε τον δράστη του μακελειού στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας με τη βοήθεια και ελικοπτέρου στην περιοχή Ζευτίνμπουρνού της Κωνσταντινούπολης. Τελικά ήταν ένας ξένος που μαχαιρώθηκε από κάποιον άλλον μετά από καβγά. Η επιχείρηση κράτησε 3 ώρες.

Ένα νέο βίντεο το οποίο δείχνει τον υπεύθυνο της σφαγής στην Κωνσταντινούπολη να ψάχνει για ταξί αμέσως μετά την πολύνεκρη επίθεση, έρχεται στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται ο δράστης προσπαθει να απομακρυνθεί από το σημείο.

Το βίντεο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το τουρκικό μέσο Haberturk.

Εντύπωση προκαλεί πως ο δολοφόνος φαίνεται να έχει έντονη λογομαχία με οδηγό ταξί, στο οποίο αρχικά επιβιβάζεται. Στη συνέχεια ακολουθεί έντονος διαξιφισμός, κατεβαίνει και ψάχνει να βρει άλλο.

Στην δημοσιότητα δόθηκε ακόμα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δράστης να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του με κινητό τηλέφωνο στην πλατεία Ταξίμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία.

Ο δράστης είναι 29 χρονών και μιλούσε σπασμένα τουρκικά. Μπήκε μέσα με τις σφαίρες σε μία τσάντα και 130 ευρώ στην τσέπη του. Κρύφτηκε για 13 λεπτά στην κουζίνα και έπειτα βγήκε και έριξε συνολικά 180 σφαίρες, χτυπώντας στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν πέσει στο πάτωμα τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει  ότι έπεσε στο πάτωμα προσποιούμενος τον νεκρό για να γλιτώσει την ζωή του, ενώ ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως. Σύμφωνα με στοιχεία της εγκληματολογικής έκθεσης κάποια από θύματα ο δράστης τα είχε πυροβολήσει από πολύ κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, οι αρχές θεωρούν ότι κάποιος πρέπει να τον βοήθησε από μέσα. Στη συνέχεια καθάρισε το όπλο του, το άφησε εκεί και με το που άρχισαν να φτάνουν τα ασθενοφόρα βγήκε έξω με τον κόσμο και έφυγε με ταξί. Επίσης, οι φωτογραφίες δείχνουν το δράστη τραυματισμένο στο αριστερό του πόδι.

Μάλιστα, ένα νέο βίντεο δημοσιεύθηκε σήμερα μέσα από το κλαμπ το βράδυ της επίθεσης όπου ακούγονται φωνές και λέξεις όπως «σκύψτε», «βγείτε ένας ένας» και ουρλιαχτά και κλάματα.

Εκπαίδευση σε συνθήκες αληθινού πολέμου

Ο δράστης εκπαιδεύτηκε σε συνθήκες αληθινού πολέμου στη Συρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ‘Χουριέτ’, και επιλέχθηκε από ειδική μονάδα πολεμιστών της DAESH. Θεωρείται σίγουρο ότι έκανε πριν χτυπήσει προσεκτική αυτοψία του χώρου, ενώ για να σκοτώσει ακόμη περισσότερο κόσμο χρησιμοποίησε ειδικά ατσάλινες σφαίρες, που διαπερνούν ακόμη και τεθωρακισμένο υλικό.

Ο δράστης κυκλοφορεί ακόμη στην Τουρκία –πιθανότατα- και είναι επικίνδυνος. Ο στόχος της αστυνομίας είναι να τον συλλάβει ζωντανό, ώστε να μάθει τους συνδέσμους του. Θεωρούν ότι είναι από την κεντρική Ασία. Επίσης, η αστυνομία προσπαθεί να μην του δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει άλλη μία επίθεση και να τον ακινητοποιήσει πολύ πιο πριν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Εν τω μεταξύ, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε με ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό της στην υπηρεσία διαδικτυακών μηνυμάτων Telegram, ακολουθώντας την ίδια  μέθοδο που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις.

«Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει η τζιχαντιστική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Ελεύθερος Τύπος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0