Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εξάχρονο παιδί με προβλήματα ομιλίας επικοινωνεί με κωφό σκύλο

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Εξάχρονο παιδί με προβλήματα ομιλίας επικοινωνεί με κωφό σκύλο

Ενα εξάχρονο αγόρι που πάσχει από αυτισμό, κινητικά προβλήματα και δυσκολία ομιλίας έχει βρει το άλλο του μισό, την Ελι, ένα τρίχρονο μπόξερ με την οποία έχει αναπτύξει έναν δικό του κώδικα επικοινωνίας


Εκείνος, ο Κόνορ, ένα αγοράκι έξι ετών δεν μπορεί να μιλήσει, εκείνη, η Ελι, ένα μπόξερ τριών ετών δεν μπορεί να ακούσει. Κι όμως, ο ένας μιλάει και ακούει τον άλλον! Εχουν βρει έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ο Κόνορ υιοθετήθηκε από την Μπράντι Γκιλέτ, η οποία ζει στη Φλόριντα, όταν ήταν μόλις τεσσάρων εβδομάδων. Είχε ήδη εθιστεί στα οπιούχα φάρμακα. Η «ζημιά» είχε γίνει. Ο μικρός Κόνορ διαγνώστηκε με το σύνδρομο DiGeorge μία γενετική διαταραχή που οφείλεται σε μία βλάβη του χρωμοσώματος 22, ενώ υποφέρει μέχρι σήμερα από βλάβη στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα. Πάσχει από αυτισμό, στερείται ως προς τις κινητικές του δεξιότητες και δυσκολεύεται ακόμη να μιλήσει. Γι’ αυτό και επικοινωνεί με την οικογένειά του μέσω νοηματικής γλώσσας.

ΒΡΑΝΔΙ

Χουχουλιάζουν στον καναπέ (Facebook)

«Εχει ψυχολογική, κινητική και συναισθηματική καθυστέρηση», εξήγησε η μητέρα του στο CBS. «Δεν μπορεί να μιλήσει και χρειάζεται λογοθεραπεία. Κανείς δεν ξέρει αν θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει, έστω με περιορισμένο λεξιλόγιο».

Οταν έμαθε η ίδια ότι ένα θηλυκό μπόξερ με κώφωση δινόταν για υιοθεσία σε καταφύγιο ζώων της Φλόριντα, της ήρθε μία αναλαμπή. «Σκέφτηκα ότι ο Κόνορ θα μπορούσε να της κάνει νεύματα και να επικοινωνήσει μαζί της και σε αυτή τη σκέψη έλιωσα», είπε.

Τώρα πια ο Κόνορ και η Ελι είναι αχώριστοι. «Είναι κάτι παραπάνω από τρυφερή μαζί του. Είναι γνωστό ότι τα μπόξερ είναι τέλεια με τα παιδιά», είπε η μητέρα του Κόνορ, καθώς είχε ήδη επί οκτώ χρόνια στο σπίτι της ένα άλλο μπόξερ. «Αλλά υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό στην Ελι». Και κάτι ακόμη πιο ξεχωριστό στην ίδια.

dddd

protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0