Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Διαφωνούμε και για τους χάρτες - Δεν θα τους δεχθούμε

Αρχική | Κύπρος | Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Διαφωνούμε και για τους χάρτες - Δεν θα τους δεχθούμε

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 

 

Οι δύο αντίπαλες αντιπροσωπείες για το μέλλον της Κύπρου δεν κατέληξαν σε μια συμφωνία για τα νέα εσωτερικά σύνορα της Κύπρου, με κάθε πλευρά να χαρακτηρίζει "απαράδεκτη" την πρόταση της άλλης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία και η τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία έστειλαν επιστολές στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες "λέγοντας ότι δεν θα δεχτούν τους χάρτες που είδαν".

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και επεξεργάστηκαν τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επόμενη περίοδο στις σχετικές συνομιλίες.

"Στο πλαίσιο αυτό", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, "συμφώνησαν στην ανάγκη να αξιοποιηθεί η δυναμική των συνομιλιών, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος-μέλος της ΕΕ".

"Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία", υπογραμμίζεται, "προσέρχονται στις συνομιλίες για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές και περιεκτικές προτάσεις, στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών, μακριά από αναχρονιστικές λογικές και προσεγγίσεις. Για μια επανενωμένη Κύπρο χωρίς κατοχικούς στρατούς, χωρίς εγγυήσεις και προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού".

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0