Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τραμπουκισμοί Λαγού και εισβολή Χρυσαυγιτών σε σχολείο που δέχτηκε πρόσφυγες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Τραμπουκισμοί Λαγού και εισβολή Χρυσαυγιτών σε σχολείο που δέχτηκε πρόσφυγες

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

 

 

Ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, προπηλάκισε και απείλησε τη διευθύντρια και εκπαιδευτικούς, γιατί δέχτηκαν να κάνουν μάθημα στο σχολείο πρόσφυγες, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας.

 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Το επεισόδιο έλαβε χώρα μπροστά στους μικρούς μαθητές και την ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, «επιχειρώντας να μεταβάλουν τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης».

Όπως επισημαίνεται, αποτελεί υποχρέωση του υπουργείου να θωρακίσει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες από παρεμβάσεις εξωσχολικών, όποιοι κι αν είναι αυτούς και όποιους σκοπούς κι αν έχουν. «Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί σε κανέναν εξωσχολικό άδεια εισόδου στα σχολεία. Τα φαινόμενα βίας και ρατσιστικών εκδηλώσεων δεν έχουν θέση στο σχολείο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε το video

Το περιστατικό καταδικάζει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά ότι η επίθεση αυτή «δεν θα ματαιώσει τη λειτουργία του σχολείου για τα προσφυγόπουλα» και ότι θα τηρηθεί αταλάντευτα η υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά των προσφύγων.

 

Καταδικάζουν τα κόμματα

Σκληρή επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα καταδικάζει το περιστατικό.

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη».

«Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές, ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο» λέει  με τη σειρά της η Νέα Δημοκρατία, που σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή και τα επεισόδια στο σχολείο.

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο», επισημαίνει η Πειραιώς.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι  «οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για άλλη μια φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα».

«Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά. Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και συνεχίζει: «Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται. Στόχος αυτή την φορά το αυτονόητο δικαίωμα μικρών παιδιών στην εκπαίδευση».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει» και πως οι «δημοκρατικοί πολίτες θα σταθούν δίπλα στα παιδιά των προσφύγων».

«Ελπίζουμε οι κρατικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0