Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Απειλεί και εκβιάζει την Ελλάδα, τρομοκρατεί την Ευρώπη ο Ερντογάν απαιτώντας τους 8!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Απειλεί και εκβιάζει την Ελλάδα, τρομοκρατεί την Ευρώπη ο Ερντογάν απαιτώντας τους 8!

Η Τουρκία αντιδρά στην αυτονόητη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών της με τον αναμενόμενο τρόπο: τρομοκρατεί,εκβιάζει και απειλεί. Είναι η επίσημη τουρική εξωτερική πολιτική από την γέννηση του τουρκικού κράτους. Οι απειλές και οι εκβιασμοί στρέφονται κατά της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό στις Βρυξέλλες ότι η τρομοκρατία που ασκεί η Τουρκία του Ερντογάν αφορά όλους τους Ευρωπαίους. Οι ανακοινώσεις και τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν αρκούν!

Ποιες είναι οι μέχρι τώρα τουρκικές -απαράδεκτες- αντιδράσεις, όπως τις έχει καταγράψει το ΑΠΕ:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτός ο δεύτερος φάκελος απεστάλη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφο και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.


Η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης κράτους-μέλους της ΕΕ

Ευθεία αμφισβήτηση του θεσμού της δικαιοσύνης κράτους-μέλους της ΕΕ, χαρακτηρίζει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στην ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κ. Βόζεμπεργκ την καλεί να αξιολογήσει την προκλητική στάση της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), και να τη συμπεριλάβει στην επόμενη έκθεση αξιολόγησης της Τουρκίας, ως σοβαρή παραβίαση του κράτους δικαίου από τη γείτονα χώρα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της ευρωβουλευτού: «Ιδιαίτερα απειλητική εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση, με αφορμή την αμετάκλητη απόφαση του ανώτατου Ελληνικού Δικαστηρίου περί μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι συμμετείχαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για παραβίαση από τα ελληνικά δικαστήρια των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου και για αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Δεδομένου ότι τον τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται οι πιέσεις από τουρκικής πλευράς, με απειλές για επανεκκίνηση των μεταναστευτικών ροών προς τις ελληνικές ακτές, με αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ή ακόμα και με πάγωμα των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου, ερωτάται η Επιτροπή:  Πώς αξιολογεί την ανωτέρω απειλητική αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι σε δικαστική απόφαση κράτους-μέλους; Συνάδει με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία η Τουρκία έχει κυρώσει;

Θα τη συμπεριλάβει στην επόμενη έκθεση αξιολόγησης της Τουρκίας, δεδομένου ότι με τη στάση αυτή και τις συνεχείς απειλές παραβιάζεται συστηματικά και εσκεμμένα το κράτος δικαίου στη γείτονα χώρα;».

Π. Καρβουνόπουλος

militaire.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0