Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» τη Συρία - Νεκροί και τραυματίες (videos)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» τη Συρία - Νεκροί και τραυματίες (videos)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ


Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, πραγματοποιήθηκε στις 04:40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.


Φωτό από το AP

Οι 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ” εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Δείτε τα βίντεο από τις εκτοξεύσεις πυραύλων:

 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλούμενο εργαζόμενους στη συριακή αεροπορική βάση, αναφέρει πως η βάση έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την αμερικανική επιδρομή και πως όλα τα αεροπλάνα είναι εκτός λειτουργίας.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο Πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε χθες ότι διέταξε μια στοχοποιημένη στρατιωτική επίθεση σε αεροδιάδρομο στη Συρία από τον οποίο απογειώθηκαν τα αεροσκάφη για μια επίθεση με χημικά όπλα, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία είχε κάνει χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων.

"Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να προλαμβάνει και να αποτρέπει την διάδοση και χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων", είπε ο Τραμπ.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα, και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων, προσθέτοντας ότι: “Δεν ζητήσαμε την άδεια Μόσχας” αναφορικά με την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αεροπορικού και αμυντικού ενδιαφέροντος στο έδαφος της Συρίας.

Βέβαια, ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις χθες.

Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν "πολλαπλές" συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Διίστανται οι απόψεις για τους νεκρούς - Παιδιά ανάμεσα τους

Εννέα πολίτες μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε μια συριακή αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Χομς την Παρασκευή, σύμφωνα με το Συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρει το Reuters.

Το SANA ανέφερε πως άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε χωριά κοντά στην αεροπορική βάση. Ανέφερε επίσης, πως επτά άτομα έχουν τραυματιστεί και σπίτια στην περιοχή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί, είχε αναφέρει πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει πως στην επίθεση σκοτώθηκαν 4 Σύροι στρατιώτες, δύο αγνοούνται, ενώ έξι είναι οι τραυματίες ενώ ένας Σύρος αξιωματούχος δήλωσε στο Associated Press πως τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9 έχουν τραυματιστεί από την αεροπορική επίθεση σε βάση στη Συρία.

Επιχειρήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης στην αεροπορική βάση στη Συρία

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Μπαραζί ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές από τα πυραυλικά πλήγματα (τηλεόραση al-Mayadeen).

Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι η συγκεκριμένη αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των “ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων,” αλλά και του Ισλαμικού Κράτους, είπε. “Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν,” δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. “Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία,” πρόσθεσε.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0