Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κυπριακό: Δεν μεταβαίνουν οι πρωθυπουργοί στο Κραν - Μοντανά

Αρχική | Κύπρος | Κυπριακό: Δεν μεταβαίνουν οι πρωθυπουργοί στο Κραν - Μοντανά

Δεν θα μεταβούν στο Κραν - Μοντανά της Ελβετίας οι πρωθυπουργοί των εμπλεκόμενων χωρών στις συνομιλίες για το Κυπριακό, όπως αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα, δημόσια τουλάχιστον, από την Αθήνα τονιζόταν ότι αυτή τη στιγμή δεν συντρέχουν λόγοι αναβάθμισης της εκπροσώπησης στη Διάσκεψη, ενώ το Λονδίνο υποστήριζε πως συνάντηση σε επίπεδο ηγετών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνον εφόσον υπάρξουν ουσιαστικά σημάδια προόδου, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται θέμα έλευσης των πρωθυπουργών στη διάσκεψη είχε θέσει και τη Δευτέρα, ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.

Παράλληλα, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η παράταση των διαπραγματεύσεων για λίγα 24ωρα μετά την 7η Ιουλίου, η οποία αρχικά είχε δοθεί ως τελική ημερομηνία από τον ΟΗΕ. Αποφάσεις σχετικά με αυτό αναμένεται να ληφθούν αύριο, Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στο χώρος διεξαγωγής των εργασιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα».

«Θα ήθελα, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό να πω ένα, να κωφεύσουν σε όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα κακοβούλως διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευύηκοον ους εις όσους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε:

«Αυτό που αναμένω είναι ότι και η άλλη πλευρά θα δείξει την ίδια καλή βούληση προκειμένου να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε αδιέξοδα και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί». «Με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίνα φωτός, ακτίνα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρικ, ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο Αντόνιο Γκουτιέρες θα αναχωρήσει σήμερα από τη Νέα Υόρκη για την Ελβετία. Οπως δήλωσε, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα παρευρεθεί στη διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά. Στη Διάσκεψη θα παρευρεθεί και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κ. Φεντερίκα Μογκερίνι.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0