Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΑΔΕΔΥ: Στο 75% η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΑΔΕΔΥ: Στο 75% η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση

Τα στοιχεία που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ εμφανίζουν, σε σύνολο 29.567 υπαλλήλων, τους 23.596 να συμμετάσχουν στην απεργία | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

 

 

 

 

Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας

Σε ένα μέσο όρο 75% που προσεγγίζει και το 80% υπολογίζει η ΑΔΕΔΥ τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, σύμφωνα με τα ενδεικτικά (αλλά όχι εξαντλητικά) στοιχεία που παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξή Τύπου και αναφέρονται σε ένα σύνολο 29.567 υπαλλήλων.

Πρόκειται για στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία του δημοσίου, «πειστικά, που δεν δέχονται αμφισβήτηση», όπως ειπώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, και έρχονται σε απάντηση των στοιχείων που προήλθαν στην επιφάνεια προ ημερών από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μιλούσαν για συμμετοχή των υπαλλήλων στην αξιολόγηση σε ποσοστό 70%. Απαντώντας στους υπουργικούς κύκλους, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «χαλκευμένα στοιχεία από το υπουργείο με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Τα στοιχεία που παρουσίασε η ΑΔΕΔΥ εμφανίζουν, σε σύνολο 29.567 υπαλλήλων, τους 23.596 να συμμετάσχουν στην απεργία – αποχή και τους 5.981 να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση (αναλυτικότερα βλ. πίνακες στον παρακάτω σύνδεσμο). Αφορούν κυρίως νοσοκομεία και τον κλάδο της Υγείας όπου η αποχή υπολογίζεται σε 93%. Όμοια ποσοστά συγκεντρώνει, σύμφωνα πάντα με την ΑΔΕΔΥ, η αποχή στον ΟΑΕΔ. Στους δήμους, σύμφωνα με όσα είπε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η αποχή υπολογίζεται στο 80%. Στις περιφέρειες η αποχή εμφανίζεται στο 83%.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά απόσυρση του νόμου για την αξιολόγηση και ετοιμάζει νέες αγωνιστικές δράσεις ενάντια στη διαδικασία. Κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις υπουργείων προγραμματίζονται για την 12η Οκτωβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία που αφορά την κατάθεση των εντύπων αξιολόγησης από τους α' αξιολογητές. Η περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων, αναμένεται να καθοριστεί σε διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14 Οκτωβρίου) και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

«Συνεχίζουμε. Έχει απονομιμοποιηθεί η διαδικασία. Ο νόμος είναι κενό γράμμα για εμάς. Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο για την περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου», ειπώθηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, με τους συνδικαλιστές να καλούν και τους προϊσταμένους – αξιολογητές «να συνταχθούν με την καθολική θέση των συναδέλφων που είναι η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση» ώστε «να λήξει άπαξ διαπαντός το θέμα».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αναμένεται να προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία για ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν τον κόσμο της εργασίας. Η ΑΔΕΔΥ αναμένει τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και υπολογίζεται ότι η πανελλαδική απεργία θα προκηρυχθεί μεταξύ των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου και των πρώτων του Νοεμβρίου.

ΠΙΝΑΚΕΣ

Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0