Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θανατική ποινή ζητεί ο Τραμπ για τον τρομοκράτη του Μανχάταν

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Θανατική ποινή ζητεί ο Τραμπ για τον τρομοκράτη του Μανχάταν

AP Photo/Andres Kudacki

 

 

Την επιβολή της θανατικής ποινής ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον 29χρονο Ουζμπέκο, που αιματοκύλησε την Τρίτη το νότιο Μανχάταν. «Ο τρομοκράτης της Νέας Υόρκης ήταν χαρούμενος, ενώ ζητούσε να κρεμαστεί η σημαία του Ισλαμικού κράτους στο δωμάτιο του νοσοκομείου» έγραψε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

O αμετανόητος ύποπτος, Σαϊφούλο Σαΐποφ, δήλωσε ότι από αποκεφαλισμούς του ISIS εμπνεύστηκε την επίθεσή του, για την οποία μάλιστα «αισθάνθηκε καλά», αλλά και ότι σκόπευε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια o ISIS προτρέπει τους οπαδούς του να χρησιμοποιούν οχήματα, μαχαίρια ή άλλα μέσα για να σκοτώσουν ανθρώπους στις χώρες καταγωγής τους. Ο Σαΐποφ ήταν κάτοχος πράσινης κάρτας από το 2010 μέσω λοταρίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ριζοσπαστικοποιημένου ισλαμιστή επί αμερικανικού εδάφους.

Θυμίζουμε ότι προχθές με ένα νοικιασμένο φορτηγάκι σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη δώδεκα -τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση- πριν πέσει σε σχολικό λεωφορείο.

Βγαίνοντας πυροβόλησε στο στομάχι έναν αστυνομικό, ενώ τραυματίστηκε και ο ίδιος από πυρά αξιωματικού. Μαχαίρια, ένα πιστόλι και ένα πυροβόλο όπλο συλλέχθηκαν από τη σκηνή.

Οι κατηγορίες για τρομοκρατία που αντιμετωπίζει ο Σαΐποφ είναι σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να παρακάμψει την απαγόρευση της θανατικής ποινής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Φωτο: St. Charles County, Mo. Department of Corrections/KMOV via AP


Τι είπε στους ανακριτές

Χθες ο δράστης εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε αναπηρική πολυθρόνα 24 ώρες μετά την επίθεση. Σύμφωνα με έγγραφα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, είπε επίσης τα εξής:

  • Η επίθεση σχεδιάστηκε πριν δύο μήνες και ότι πραγματοποίησε μια δοκιμαστική διαδρομή πριν ένα μήνα. Αρχικά σχεδίαζε να στοχεύσει και στη Γέφυρα του Μπρούκλιν.
  • Σκόπιμα επέλεξε την περίοδο των Αποκριών, επειδή θεώρησε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους.
  • Ήθελε να κρεμάσει σημαίες Ισλαμικού κράτους στο φορτηγό, αλλά αποφάσισε να μην τραβήξει την προσοχή.

Στο μεταξύ το FBI ανακοίνωσε ότι αναζητά έναν δεύτερο Ουζμπέκο, έναν 32χρονο, ο οποίος όμως πλέον δεν θεωρείται ύποπτος.

Ο 29χρονος έφτασε στην Αμερική από το Ουζμπεκιστάν το 2010 και είναι νόμιμος κάτοικος της χώρας. Ο Uber επιβεβαίωσε ότι εργαζόταν ως οδηγός για αυτούς.

Η επίθεση που πραγματοποίησε ήταν πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στην πόλη από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που σκότωσαν σχεδόν 3.000 ανθρώπους το 2001.

Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0