Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ελλάδα-Κύπρος, τόσο κοντά, τόσο μακριά - Του Γιάννη Σιαμέλη*

Αρχική | Κύπρος | Ελλάδα-Κύπρος, τόσο κοντά, τόσο μακριά - Του Γιάννη Σιαμέλη*

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί υποτιθέμενου φιλικού κλίματος προς τις επενδύσεις, από την κυβέρνησή του, και τις από Αμερικής πομφόλυγές του, δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για να τις αντικρούσει. Αρκεί να κάνει μνεία των εταιριών που καθημερινά αποχωρούν από την χώρα, με τελευταία την BSH-«Πίτσος», αλλά και να δει πως καρκινοβατούν οι προγραμματισμένες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό.

Φυσικά, θα προκαλούσε τρόμο στον όποιον επίδοξο επενδυτή η απαρίθμηση της πληθώρας των φόρων που θα κληθεί να καταβάλει, η ανεξάντλητη φαντασία στην δημιουργία νέων φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και το μοναδικό φαινόμενο να γίνεται αναδιανομή πλούτου με εισοδηματικά κριτήρια, όχι μόνον μέσω της φορολογίας, αλλά και μέσω των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ, όπως ο «εμπνευσμένος» νόμος Κατρούγκαλος ορίζει. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, όχι μόνον δεν βελτιώθηκαν οι παθογένειες που μας οδήγησαν στην πτώχευση, αλλά προστέθηκαν σε αυτές και η υπερφορολόγηση, αλλά και η διασπορά ταξικού και κοινωνικού μίσους από την κυβέρνηση σε βάρος της αστικής τάξης, που κινεί την οικονομία.

Η θλίψη για την αποτύπωση της οικονομικής καχεξίας της χώρας μας, από τις κυβερνητικές επιλογές, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη εάν στρέψει κανείς το βλέμμα του δίπλα μας: σε μικρή απόσταση από την Πατρίδα μας, ανθεί μία άλλη Ελλάδα. Μια χώρα που είδε να εξαφανίζονται οι τραπεζικές καταθέσεις μεγάλης μερίδας των πολιτών της, αλλά με υπομονή και επιμονή, με αυτοκριτική και επίγνωση των λαθών της, με ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση, ξεπέρασε την κρίση της και μας δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον.

Η Κύπρος, για την οποία κάνουμε λόγο, προσελκύει επενδύσεις με φιλικούς όρους, με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, βασιζόμενη σε μία κρατική μηχανή που λειτουργεί υποδειγματικά, και σε ένα τραπεζικό σύστημα που εξυγιάνθηκε γρήγορα, σε αντίθεση με την ελληνική γραφειοκρατία που προβάλλει ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Προσκαλεί τον επενδυτή, και δεν τον αντιμετωπίζει ως εχθρό, αντιθέτως του δίνει κίνητρα να εγκατασταθεί εκεί, να ζήσει, να δημιουργήσει, να ευημερήσει. Δίνει το παράδειγμα μιας Ελλάδας που πρωτοπορεί, που αναπτύσσεται, και που θα πρέπει να μιμηθεί ο Πρωθυπουργός μας, είτε υποδύεται τον τιμητή του νεοφιλελευθερισμού, είτε υμνεί τον Πρόεδρο Trump και την Καγκελάριο Merkel.


*Ο κ. Γιάννης Σιαμέλης είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Liberal.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Δεν είναι δυνατή η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο»

20 Ιουλίου 2024, 12:44
Στα Κατεχόμενα προσγειώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε εμπρηστική ...

Κύπρος: Υφυπουργός Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

27 Φεβρουαρίου 2023, 17:46
 - Τι αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ   Έκπληξη στον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, καθώς ο Μιχάλης ...

Κύπρος: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης νέος πρόεδρος

12 Φεβρουαρίου 2023, 22:52
 Επίσημα Πρόεδρος ο Χριστοδουλίδης: Ενωμένοι να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε   Εμφανώς συγκινημένος ανέλαβε και επίσημα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0